Tarikh Luput Dan Suplements

TARIKH LUPUT DAN SUPPLEMENTS Menurut FDA, supplement sebenarnya tiada tarikh tamat tempoh. Walaubagaimanapun syarikat pengeluar supplement meletakkan tarikh expired date supaya pengguna makan mengikut aturan yang diberi secara konsisten sebelum tarikh expiry kerana semakin lama kekuatan manfaat supplement akan berkurangan.

Tarikh tamat tempoh juga sebenarnya sebagai tanda aras tempoh masa kepada peniaga supaya tidak lagi meletakkan produk mereka di rak jualan dan juga dijual kepada pelanggan.

Dan kalau produk Shaklee, sila ambil perhatian dan jangan terus buang. Perhati balik tarikh tamat tempoh produk vitamin itu. Contoh kalau tarikh expirednya 28JAN2015. Jangan Buang.

Anda masih boleh makan dengan hati yang gembira, selamat tanpa masalah keracunan makanan malah mendapat khasiat daripada makanan supplement tersebut.

DENGAN SYARAT!!

Apabila anda dah buka vitamin Shaklee tu, seelok-eloknya simpan dalam peti ais. Untuk pelihara kondisi produk supplement tu. Selagi warna, bentuk, bau, rasa (ada ke yang sanggup kunyah kecuali yang chewable vitamin je tu pun untuk kanak-kanak) tak berubah.

Credit : Jannatul Izzati


0 Yang Cantik Jelita Komen:

Post a Comment