DTX Complex

Perbezaan Shaklee

Kajian menunjukkan bahawa kandungan utama di dalam Shaklee DTX Complex; ekstrak biji benih pokok susu tisel menyokong keupayaan badan menghasilkan protein bagi membantu menjana semula sel-sel hati.

DTX Complex mengandungi bahan ekstrak yang sangat penting, dari biji benih pokok susu tisel yang menghasilkan 80% silymarin. Ia turut mengandungi bahan-bahan yang digabungkan secara unik dan saintifik; ekstrak daripada schizandra dan cendawan Reishi (herba yang kaya dengan anti-oksida) dan ekstrak daripada dandelion, kunyit, dan articok (herba yang membantu mengekalkan aliran hempedu)

" Hati merupakan organ terbesar di dalam tubuh manusia dan berkeupayaan dalam membina semula. Contohnya, serangan jantung akan merosakkan otot atau organ jantung. Tetapi, serangan kepada hati akibat pengambilan alkohol berlebihan boleh merosakkan hati. Namun, hati mampu memperbaiki organnya sendiri. Hati boleh dianggap sebagai INDUSTRI PEMPROSESAN dalam tubuh manusia "

FUNGSI HATI :
  • Rembesan Hempedu - cecair rembesan ini disimpan di dalam pundi hempedu untuk dikeluarkan apabila perlu ketika penghadaman. Hempedu adalah perlu untuk pencernaan lemak; ia memecahkannya kepada lapisan yang lebih kecil (small glabule). Hempedu juga membantu dalam penyerapan vitamin larut lemak A,D,E,K dan membantu mengasimilasikan kalsium. Hempedu juga menukarkan Beta Karotena kepada vitamin A.
  • Bertindak Sebagai Detoksifikasi - Metabolisma protein dan penapaian bakteria makanan dalam usus menghasilkan ammonia yang didetoksifikasikan oleh hati. Hati mengawal metabolisma protein. Untuk detoksifikasikan ammonia, hati juga menggabungkan bahan-bahan toksik termasuk sisa metabolik, sisa racun serangga, dadah, alkohol, dan bahan kimia dengan bahan-bahan lain yang kurang toksik. Bahan-bahan ini kemudiannya dikumuhkan dari buah pinggang. Oleh itu, dalam usaha untuk mempunyai fungsi hati yang betul, anda juga mesti mempunyai fungsi buah pinggang yang betul.
  • Mengawal Paras Gula Dalam Darah - dengan menukarkan tiroksina ~ hormon tiroid ke dalam bentuk yang lebih aktif. Penukaran yang tidak mencukupi oleh hati boleh menyebabkan hipotiroidisme. Hati mewujudkan GTF (faktor toleransi glukosa) dari kromium dan glutation. GTF diperlukan oleh insulin untuk mengawal paras gula dalam darah dengan betul. Gula yang berlebihan akan disimpan dalam badan sebagai glikogen, dan kemudian ditukar kembali kepada gula apabila diperlukan untuk tenaga. Hati juga memecahkan hormon seperti estrogen adrenalin dan insulin.
  • Penting Dalam Metabolisma Lemak - penting di dalam sintesis asid lemak dari asid amino dan gula, iaitu ketika pengeluaran kolesterol, lipoprotein dan phospholipid, dan ketika pengoksidaan lemak untuk menghasilkan tenaga. Di mana, makanan berlebihan akan ditukarkan kepada lemak di dalam hati, yang kemudian diangkut ke tisu lemak badan untuk penyimpanan.

FORMULASI YANG DIPATEN :
  • Ekstrak Biji Benih Pokok Susu Tisel (Milk Thistle Seed) - proses ekstrak ini mendapatkan 80% silymarin - kaya dengan bahan antioksida. Melindungi hati daripada toksin, termasuklah dadah, racun dan bahan kimia. Merawat masalah hati seperti hepatitis dan sirosis. Mengurangkan kadar kerosakan hati akibat lebihan alkohol. Membantu mencegah dan merawat masalah batu karang. Membantu masalah kulit seperti psoriasis dan eczema.
  • Articok (Artichoke) - Membina semula sel-sel hati. Meransang pengaliran hempedu.
  • Dandelion - Membantu fungsi hati, sangat berguna ketika berlaku kebengkakan hati (hepatitis) dan jondis. Membantu penghadaman dengan meransang pengaliran hempedu dari hati dan pundi hempedu; membantu mencegah batu karang. Membantu merawat endometriosis. Bertindak sebagai julap lembut untuk masalah sembelit. Meningkatkan keupayaan tubuh menyerap zat besi untuk melawan anemia. Melawan tumor dan kanser. Merendahkan paras gula dalam darah. Baik juga untuk masalah kekembungan dan lebihan air.
  • Kunyit (Tumeric) - Mengandungi curcumin : bahan antioksida. Meningkatkan kesan anti-radangan dan membantu mengurangkan kesakitan. Mempunyai kesan anti-viral terhadap HIV.
  • Reishi Mushrooms (Ling Zhi) - membina imun - membantu dalam mencegah atau merawat kanser. Mengurangkan masalah bronkitis, sinusitis. Merawat sindrom keletihan yang kronik. Membantu mencegah penyakit jantung.
  • Schizandra - Ekstrak biji benih dari schizandra ini mengandungi bahan anti-oksida. Ia juga berkait dalam meransang sintesis protein, meningkatkan jumlah enzim dalam hati untuk tujuan detoksifikasi, memperlahankan pembentukan toksin.

0 Yang Cantik Jelita Komen:

Post a Comment