Cara Solat Terawih Sendirian

Assalamualaikum..


Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan Kareem. Alhamdulillah, bertemu lagi kita dengan Ramadhan kali ini. Panjatkan setinggi-tinggi kesyukuran, insafi hamba NYA yang tiada bersama kita menyambut Ramadhan kali ni. Seharusnya kita menikmati Ramadhan kali ni dengan sepenuh hati. Kerana, kita tak pasti lagi akan bertemu lagi Ramadhan akan datang.

Atas sebab ni, saya cuba cari info berkenaan Solat Terawih bersendirian. Sebab, fahamlah.. ramai golongan ibu yang ada anak kecil agak susah nak ke Masjid untuk berjemaah. Solat sunat Terawih bukanlah wajib tapi sunat yang dituntut. Dalam setahun, ada 30 hari je nak buat. Rugi sangat tak dapat grab peluang kan. Sebenarnya yang paling beruntung ialah golongan lelaki sbb takde keuzuran, boleh lengkapkan terawih sepanjang Ramadhan secara jemaah. Jadi kaum adam, rebutlah peluang bulan mulia ini. Semoga akan diberi kemuliaan oleh Allah. Kaum hawa... jangan sedih, bermula tahun ini, kita buat sendiri di rumah ya =)

Terima kasih tuan blog, saya copy paste dari http://www.islamituindah.my Semoga ilmu yang dikongsikan bermanfaat untuk semua.

Soalan; saya ada dua soalan;

1 ) Bagaimana nak buat solat taraweh bersendirian?
2 ) Adakah selawat selepas setiap 2 rakaat solat taraweh itu perlu dan macamana kalau tidak buat dan cara melakukanya (tidak berselawat)

Jawapan;

1. Solat terawih sama seperti solat-solat sunat yang lain yang biasa kita lakukan, iaitu ditunaikan dua-dua rakaat dengan bermula dari takbir dan diakhiri dengan memberi salam. Ketika hendak solat, niatkan di dalam hati untuk mengerjakan solat terawih atau qiyam Ramadhan, kemudian lakukan solat sebagaimana biasa. Bacaan-bacaan di dalam solat juga sebagaimana yang biasa dibaca dalam solat-solat yang lain. Kesimpulannya, yang berbeza dalam solat terawih ini ialah niatnya sahaja. Adapun rukun-rukun dan sunat-sunat di dalam solat, ia sama seperti dalam solat-solat yang lain. Oleh kerana solat terawih dilakukan dua-dua rakaat, maka setiap dua rakaat hendaklah memberi salam dan kemudian bangun mengerjakan lagi dua rakaat hinggalah sempurna bilangan rakaat yang dikehendaki (lapan, dua puluh atau sebagainya).

2. Adapun berselawat selepas setiap dua rakaat, ia tidaklah wajib dan tidak mencacatkan solat terawih jika tidak melakukannya. Amalan berselawat itu hanya dilakukan sebagai selingan antara dua-dua rakaat solat untuk memberi kerehatan sesuai dengan nama solat itu “Solat Terawih”. Ia bukanlah sabit dari amalan Nabi s.a.w. secara khusus. Jika kita tidak berselawat, kita boleh menggantinya dengan ibadah-ibadah yang lain seperti berzikir, berdoa, membaca al-Quran, bertazkirah dan sebagainya. Dan harus juga kita meneruskan solat tanpa menyelanginya dengan sebarang ibadah yang lain.
Untuk mendapatkan maklumat yang lebih lengkap tentang solat terawih, sila baca di blog Laman Fiqh Anda (http://fiqh-am.blogspot.com/).

Wallahu a’lam.



Kisah Motivasi dari Presidential Master (Shaklee) Cery

[Cerita Magika... Manisnya bisnes inj]

MLM juga bisnes,bukan sesuatu yang hina..asalkan produknya halal dan sistemnya menepati syariah... Hasilnya sangat manis..bukan angka jadi ukuran tetapi nilai keatas hidup orang lain itu yg lebih bermakna..Alhamdulillah

Feel free to share and like
MCsKK



Nak tidur dah tapi nak kongsi sesuatu yang terbuku dihati.. Alhamdulillah sekarang keluarga Jutawan (dari bisnes Shaklee) dah membesar...ramai diantara mereka yang bukan sahaja meraih 4-5-6 angka.. tetapi saya percaya mereka beroleh kegembiraan yang lebih berharga dari wang ringgit....

Kadang terfikir gak, kenapalah saya start lambat bisnes ni...dah kenal Shaklee lama dah since 2005...tapi lambat bertindak untuk menjadikannya mata pendapatan..kenapa? sebab saya tak nampak peluang.. lagipun selesa dah.. jumlah pendapatan kami suami isteri pun dah puluh ribu (i sikit je. hubby la yang byk..hihi tapi kira jumlah berdua yer..hihi)...sebab tu tak nampak kenapa kena buat extra biz..TETAPI bila pindah KL.. tekanan hidup kat KL.. saya kena gak start buat sesuatu,,.. Apr 2010 bermula segalanya...time tu sebenarnya taknampak lagi peluang bersama bisnes ni.. sbb takde pun rolemodel yang dpt dijadikan bukti...takde lagi dlm grup yg cecah 5-6angka,yang skor itu ini,jadi taklih nak guna cara headhunting,tp headhunting mmg tak patut pun.. org takde kredibiliti dan takde nilai je yang gune cara headhunting....hihi....

Terus terang, awal2 dulu saya takde apa nak tunjuk.. kereta pun time tu vios je....takde crv ke X6 ke fiesta ke.. takde semua2 trip2 oversea ni..material2 sume takde..bonus pun rm25hinggit sah2 takde sape nak pandang,blog pun org tak kenal... muke pun blum comel lagi..haha..total leader pun takde lagi sangat.. apatah lagi master.. takde master lagi dlm grup... sekarang terlebih2 plak......nak taknak kena redah jer....Saya amik pendekatan tackle hati mereka dulu.. sentuh hati mereka dahulu... Saya tak suke ajak2 orang dgn tunjuk bonus statement orang lain,tunjuk kereta besar ,umah besar tp bukan saya punya. ..kalau nak tunjuk pun, saya nak tunjuk sesuatu hasil sendiri. ..bukannya pung pang hasil orang lain.... Sekarang ni pulak ada grup lain yang headhunting ajak orang join shaklee bermodalkan bonus statement saya RM205K.. terang2 publish kat wall FB mereka.. hellloooo..statement tu tahun lepas punya yerr..... basi dah angka tu..... sekarang saya dah pergi jauh kedepan dari angka itu....dah macam filem Alice in Wonderland pulak..hihi..kepada sesiapa yg terlibat,silalah beretika dalam menjalankan bisnes online..harap yang terlibat itu baca status ni dan sedar diri.

Kembali ke cerita asal.. atas sebab push factor takmo dah busy kerja 7hari seminggu,tak sanggup dah redah jem,taknak dah semua tu walaupun kerja di company gah Petronas.. taknak dah....maka saya teruskan niat nak buat bersungguh biz online..redah jer...just do it somenting yang u suka...

Sekarang?
happy bukan sebab dah sampai puncak dgn income 6-7angka.. tapi sebab ada ramai anak buah dah stabil dgn income lebih dari ape yg mereka nak.. dan saya bertuah dapat raaamai 'anak'.. baru saya tahu sebenarnya ramai lagi yang saaangat memerlukan pendapatan ..hatta RM500 tambahan dlm sbulan pun sangat besar buat mereka... Agaknya kalau saya tak start buat,saya tak dpt rasa manisnya 'membantu' orang....airmata gembira...

Saya start lambat sebab lambat nampak peluang.. macam anda sekarang sangat beruntung.. dah nampak terang benderang peluang siap ada bukti lagi mereka2 yang dah berjaya..jadi tak tahulah tunggu apa lagi.. tapi saya tak salahkan anda.. sebab saya dulu pun taknak buat sebab tak jumpe push factor..hihi ..TAPI jangan lambat sangat mcm saya.. kenal 2005. tapi 2010 baru nak start fokus buat... 2014 baru menuai hasil maksimum.. kalau start 2005 agaknya blum umur 30 dah jutawan I...hihi..Jadi jangan fikir lama sangat sebab anda perlu 3-4tahun untuk menyemai,menyiram dan membesarkan 'benih yang anda semai'...kalau anda tunggu lagi 3-4 tahun baru nak start, nanti nak tuai hasil kene tunggu lagi 3-4tahun.. Jadi its now or never...

Tepuk dada tanya diri sendiri...duplicate dan hormatilah mentor anda.. mentor ni tak semestinya rank master....apa yang boleh saya kongsikan...sekiranya anda berdaftar dibwh mana2 pengedar dari susurgalur master dari keluarga Jutawan seperti dlm gbr dibwh..mereka sangat hebat..dan anda bertuah....tahniah..
Okey gudnite youoll




10 Tips dari Datuk Dr. Maznah (Pengerusi Eksekutif Kumpulan Securiforce Sdn Bhd)

pic: sinar harian online
Terdapat 10 cara untuk mendapat kenyakinan diri. Antaranya seperti berikut:
1. Sematkan pada fikiran anda gambaran diri anda yang berjaya. Minda ‘separuh sedar’ anda akan mencari jalan untuk merealisasikan imej diri ini.

2. Bila fikiran negatif mendatangi minda anda, terus batalkannya, padamkan cepat – cepat,gantikan dengan fikiran positif. Fikirkan Boleh!

3. Jangan sesekali himpunkan halangan dalam imiginasi anda. Imbas kembali kecemerlangan anda pada masa lampau.

4. Jangan mudah terpengaruh atau terpesona dengan orang lain atau cuba meniru mereka. Lengkapkan diri untuk menjadi ‘diri anda’ yang terbaik!

5. Ulangi 10 kali setiap hari, kata – kata ini, “Sekiranya Tuhan sentiasa bersamaku, siapa yang berani merendah atau menidakkan aku!”

6. Dapatkan kaunselor yang berpengalaman untuk membantu anda memahami asal-usul perasaan rendah diri anda yang biasanya berpunca dari zaman kanak – kanak atau sesuatu tragedi. Kefahaman tentang diri sendiri boleh menghasilkan pemulihan yang berkesan!

7. Ucapkan 10 kali setiap hari, ucapkan dengan yakin kata – kata berikut, “Akulah yang boleh melakukan segalanya melalui Tuhan yang memberi kekuatan kepada diriku”. Bayangkan diri anda diserapi kekuatan ini.

8. Anggarkan kebolehan anda secara realistik, kemudian tambahkan anggaran anda sebanyak 10% lagi. Jangan menjadi egoistik, tetapi bangunkan rasa hormat diri sepenuhnya.

9. Melalui doa, serapkan diri anda dengan aliran kuasa spiritual anda. Rasakan diri anda sebagai insan baru yang berkeyakinan.

10. Percayalah bahawa Tuhan sentiasa bersama anda, kerana tiada apa yang dapat mengalahkan perkongsian itu. Semaikan benih percayakan diri dan serlahkan kebolehan anda!

Kisah Seorang Lelaki Tua Lepak Sambil Mentelaah Quran Di Masjid Dari Asar Hingga Maghrib

Assalamualaikum...

Asyik post Shaklee je lately ni ye. Nak buat macam mana, itu memang cinta saya kan. Hehe. Hari ni nak share cerita tauladan yang saya dapat di FB. Cerita ni pun dikongsi oleh suami saya. Serius betul dia nak tengok saya berjaya =) Jom layan...

================================
Saya jumpa lelaki tua ini. Selalu lepas Asar dia iktikaf di Masjid. Baca al Quran. Umur 70an. Duduk rumah dekat masjid. Rumah agam besar dan menarik. Hartanya disana sini, bangunan komesil tengah bandar. Milikan rm35 juta.Pendapatan pasif kutip sewa rm70k sebulan. Belanja rm20k. rm50k sedekah dan infaq. Dia tenang bersendirian meladeni anak cucu.

Saya mahu ambil gambar. Dia menolak. katanya malu. Saya minta formula. Dia berikan 15. Saya catat dan mahu kongsikan. Bolehkah saya kongsikan?

1.Pertama, dia kata muliakan ibu bapa. Doa ibubapa adalah segala galanya. Ia tiada hijab terus termakbul. Raikan ibubapa. jaga mereka sepanjang usia. Doakan mereka apabila telah tiada.

2. Jaga masa. Ia datang dan berakhir. Urus masa antara 5 waktu solat. Atur kerja dengan sebaik cara. Pada setiap waktu ada perkara yang kita mulakan. Ada di masjid sebelum azan. masuk waktu terus solat. Selepas solat bertebaran berusaha cari rezeki.

3. Berdoa dengan khusyuk. Serah pada Allah. Tawakal. Allah tahu apa yang terbaik untuk kita.


4.Namun begitu kena usaha. Usaha pagi petang siang malam. Usaha sungguh sungguh. Usaha bermula dengan pasang niat. Lepas itu buat buat buat. Sampai dapat. Tidak dapat, usaha lain pula. Masa buat baca al Quran. Maka dia pun nasihatkan saya, "Orang yang membaca surah Al-Ikhlas satu kali sama ganjarannya dengan memperoleh ganjaran membaca sepertiga Al-Quran. Jadi jika membaca surat Al-Ikhlas tiga kali mendapat ganjaran seperti membaca satu Al-Quran. Rasulullah SAW pernah bertanya “Siapakah antara kamu yang dapat khatam Qur’an dalam jangka masa dua-tiga minit?” Tiada seorang dari sahabatnya yang menjawab. Malah UmarAl Khattab r.a telah mengatakan adalah mustahil untuk mengatam Qur’an dalam begitu cepat. Ali Abi Talib r.a pun membaca surah Al-Ikhlas tiga kali.Rasulullah SAW menjawab dengan mengatakan bahawa Saiyidina Ali betul. Membaca surah Al-Ikhlas sekali ganjarannya sama dengan membaca 10 juzuk kitab Al-Quran. Apabila membaca surah Al-Ikhlas sebanyak tiga kali khatamlah Quran kerana ianya sama dengan membaca 30 juzuk Al Quran. Sabda Rasullullah SAW: “Sesiapa membaca ‘Qul huwAllahu Ahad’ sebanyak 3 kali, dikurniakannya pahala seperti pahala orang yang membaca Al-Quran sekali khatam.” Lelaki tua itu erkata, mulut dia tidak berhenti baca surah al Ikhlas. Kadang kadang sampai 1000 kali sehari. Dan tiap lepas asar masa dia iktikaf dan baca Al Quran.

 5. Jaga Kesihatan. Jaga kesihatan. jaga kesihatan. Banyak berjalan kaki. Banyak minum air masak atau air mineral. Jaga makanan.

6. Hidup kena buat target. Ada wawasan. Ikat perut. Usah membazir. Mula dengan makanan. Makanan dan minuman mesti habiskan. Usah lagak orang kaya, padahal kita teman pada syaitan. Sentiasa belanja orang. Mkan dikedai kecil. Perhatikan kebersihan kedai. Apabila bersih masuk. Disitu kita temui ramai orang susah. Belanja mereka.

7. Waktu maghrib usah ada atas jalan. Apabila dalam perjalanan berhenti. Cari masjid. Apabila dirumah, tutup pintu rapat rapat. Malam buang sampah sarap. Basuh pinggan mangkuk. Pastikan semua teratur sebelum tidur. Gunakan waktu antara maghrib dan isyak untuk tuntut ilmu agama. Boleh dengar orang mengajar. Boleh juga baca kitab. Lepas Isyak buat kira kira untung rugi. Siapakan bahan untuk kerja esok hari.

8. Usah takut jumpa orang. Walaupun 5 minit mahu berjumpa. Pergi sendiri. Usah pakai posmen apabila depani soal penting. Kita rangkak panjat bangunan. Tunggu. Biarlah kita ambil masa berhari hari perjalanan. yang penting sampaikan dengan tangan sendiri. Tenung mata dan baca "ayat ayat pengasih". Hehehe.

9. Balik malam, usah cakap penat. Usah cakap letih. Usah cakap sakit. Apabila sakit senyum.Allah sedang luruhkan dosa. Lepas sakit kita lagi bertenaga. Siapakah dalam dunia yang tidak pernah rasa sakit. Jatuh. dihina. Semua termasuk Rasulullah SAW. Namun, baginda ajar kiat maafkan semua orang.

10. Niat mahu kaya. Niat mahu bantu ramai orang. Niat mahu jadi manusia berguna. Niat itu macam tulis surat. Dulu tiada internet, Macam tulis surat la. Salah tulis alamat akan sampai salah tempatlah surat itu. Maka tulis alamat betul betul. Niat mahu kaya, supaya kita dapat bantu ramai lagi orang. Mahu membahagiakan ramai orang.

11. Mula berniaga, usah buat pinjaman. Cukup dengan apa yang ada ditangan. Itu masa kita belajar. Berniaga ini seni. Kita sahaja tahu maksud lakaran. Terbakar tangan biasa. Namun, dengan duit sedikit kita tak rasa sangat panasnya. Usah samakan orang dengan kita. Mereka lain tak serupa. (Kedai mula mula di mulut sahaja.) Senyum mesra, mulut manis. Usah sombong. sentiasa tegur dan sapa manusia. Kita berniaga dengan manusia.Berniaga dengan siapa sahaja. Andai kata kita kaki surau. Berniaga dengan orang surau tidak jadikan kita kaya. Berniaga dengan semua orang walaupun dia haprak keparat. Yang penting tunai. Ada duit kita cerita. Ada barang kita jual.

12. Modal kita adalah daya penarik yang pada diri kita. Daya penarik adalah ciri yang ada dalam diri ang buat orang lain rasa senang dengan kita. Cari ilmu tentang produk. Apabila orang tanya jawab dengan lancar dan petah. Jelas. sebut satu demi satu. Usah ragu ragu dan termanggu. Kongsi bukan jual. Ingat sentiasa kongsi dengan semangat membara. Orang jatuh cinta dengan semangat kita.

13. Apa lagi..ahaaa..masa mula niaga biar mendalam dulu. Usah cepat mahu melebar. Fahamkah apa pakcik cakap. Maksudnya biar berjaya satu demi satu.Apabila mula guna modal sendiri, kemudian buat sungguh sungguh sampai berjaya. Lepas dah nampak hasil, mula lebarkan. Masa itu boleh la mahu buat pinjaman. Kita sudah ada ilmu bisnes. (Cukuplah tu. Masa ni Lelaki Tua Berkain Pelikat sudah mahu berhenti. Saya senyum peluk dia dan kata, "baharu ada 13 anak sungai di syurga. Tambah sampai 20". Saya buat contengan kata dia dalam kepala)

14. Kita kena buat promosi apa jua yang kita bisnes. Produk tak boleh bercakap. Sejak bila pula lah produk boleh bercakap. Orang kena tahu apa yang kita buat. Caranya buka bank emosi dengan setiap pelanggan kita. Pelanggan yang puas hati datang lagi. Datang lagi. Sekarang pun Pak Cik masih buat bisnes sikit sikit. Perumahan. Pak Ciik buat lima rumah sekali siap. Siap baharu jual. Pak Cik buat cantik. Jual mahal. Orang beratur mahu beli. Jual barang siap. Usah jual barang dalam laut yang tidak tahu tersangkut pada pukat atau tidak. Tidak berkat begitu.

15. Apabila bisnes sudah maju, usah berlagak. Dahulu Pak Cik suka gunting rambut kedai Nawi. Dia tanya "Bagaimana Pak Cik mahu gunting rambut? Pak Cik jawab , "Dengan senyap senyap tapi cantik". Anak fahamkah apa Pak Cik cakap ni? Jawab saya, "Faham Pak Cik, saya juga gunting rambut disitu sejak umur 15 tahun". Hehehe. Maksudnya usah gosip sana gosip sini, balun orang sana balun orang sini. Usah peduli rambut atas kepala orang lain. Apa yang utama rambut kita tersisir rapi.

Bijak anak ni. Apa nama? Yesss. Dia sudah tanya nama saya. Mkananya saya sudah dapat Mentor Lelaki Tua Berkain Pelikat.

16. Anak..ingat kita hidup sungguh sebentar, macam main bola sahaja. 90 minit tamatlah permainan. Itulah lebih kurang bandingan hidup didunia ini. Kita kejar bola. Cuba jaringkan gol. Apabila sampai tiupan wisel, tahulah keputusan. Apabila malaikat maut datang jemput kita, habislah kita. Ada dunia kekal abadi di sana. Usahlah kita berlagak sombong masa berjalan atas bumi Tuhan ini. Paku yang nampak tidak rapat ke papan, akan diketuk oleh Tuan Rumah. Itulah perumpamaan hidupan. Rapat ke bumi. Sujud pada Tuhan. Bacalah surah ar Rahman ayat 46, "Dan orang yang takut akan keadaan dirinya di mahkamah Tuhannya (untuk dihitung amalnya), disediakan baginya dua syurga"

17. Pak Cik bersyukur sampai ke tahap ini. Pak cik bersyukur. Syukur itu tandanya apabila Pak Cik rasa tak layak terima, namun Allah berikan juga. Pak Cik habiskan masa dalam waktu kecemasan ini dengan memandang yang memberi nikmat bukan pada nikmatnya. Anakku bersyukurlah. Masih punya masa mengatur tapak menjejaki orang hebat dalam agama. Dunia ini tidak lebih dari sayap nyamuk sahaja. Usah letak dunia di hati. Tetapi berusahalah supaya dunia dalam genggaman tangan kita. Pak Cik pakai kereta besar, bukan untuk apa namun Pak Cik mahu menikmati apa rasa sayap nyamuk itu. Kalau sayap nyamuk itu sudah rasa nikmatnya, bayangkan nikmat di syurga.

18. Anak..Apabila mahu makan nasi, dapatkan beras. Cakap cakap dan sembang sembang tidak hasilkan beras. Rajin usaha. sampai waktu solat. Solat itu tiang agama. Usah terjerat dengan penyakit umat akhir zaman. Mereka cintakan dunia. Takutkan mati. Hakikatnya mati itu pasti. Namun, jangan kerana takutkan mati duduk atas masjid semata mata dan harapkan hidangan turun dari langit. Tidak boleh begitu. Cuba beri masa untuk semua perkara. Umur macam Pak Cik sekarang, hari hari biasa, 6 jam tidur. 6 jam bekerja. 6 jam duduk atas masjid. 6 jam bersama anak cucu cicit. Anak, ada Pak Cik ingat, Nabi SAW sebut, "Peliharalah lidahmu, luaskan rumahmu dan tangislah dosamu". Cuba anak check siapa perawinya. (nota: Hadis riwayat at Tirmizi)

19. Anakku kita bukan orang sufi. Mereka lain. Kita orang biasa, "Apabila kemiskinan datang bertandang mengetuk di pintu, kasih sayang segera terbang keluar ikut jendela. Saat itusahabat dekat mula menjauh, kesusahan bagaikan banjir besar menghanyutkan segalanya pergi dan ianya hanya kembali apabila kita kaya semula Rajinlah berusaha. Wang bukan segala galanya. Namun banyak perkara dalam dunia sekarang perlukan wang anakku. Wang bukan raja. Wang adalah hamba perkasa yang memudahkan banyak perkara. ramai orang sedikit sedikit sebut Tuhan, pada hal hati mereka bersimpang simpang.

20. Cuba sedaya upaya supaya ada wuduk pada tubuh kita. Ianya adalah cara terbaik cucikan diri. Cuba mandi setiap kali sebelum masuk waktu. Tidak dapat kerana banyak masa di pejabat, mandi 3 kali sehari. Sebelum subuh, sebelum maghrib dan sebelum isya'. InsyaAllah kita rasa bersih dan tenang dari segi luaran. Sewaktu berdiri mahu solat, rasakan ketakutan luar biasa. Kita sedang menghadap Allah Raja dan Tuan kepada segala Raja. (saya sambung minggu depan apabila dapat bersama dengan Lelaki Tua berkain pelikat ini lagi).

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Catatan
ini tulisan Dato' Roslan Ab Hamid. Saya ambil dari seorang student ABS
Tarmizi Sayuti dan saya pindahkan di sini sebagai koleksi peribadi.
Silakan share jika mahu, tidak perlu minta izin :)

Shaklee Vita-E Complex


Vitamin E semulajadi untuk kesihatan Jantung, Otak, Kolon, Prostat dan Sistem Imun

Vitamin E sejenis antioksidan kuat yang boleh larut dalam lemak di mana ia menyokong kesihatan jantung, otak dan prostat di samping meningkatkan fungsi peparu, kolon dan imun. Satu kajian yang dijalankan oleh sekumpulan penyelidik di Universiti Tufts menunjukkan bahawa pengambilan Vitamin E berupaya meningkatkan fungsi keimunan pada warga tua**.

Satu kapsul gel lembut membekalkan :
  • 400 IU vitamin E dari sumber semulajadi
  • 10 mcg selenium sebagai pelengkap bagi menyempurnakan aktiviti Vitamin E
NUTRITION FACTS :
Each serving provides :
400 IU Vita E (1334% Daily Intake)                                             
(as d-alpha tocopherol concentrate 
and mixed tocopherols concentrate)
10 mcg Selenium (14% Daily Intake)
(as selenium protein hydrolysate)

Tart Shell Untuk Dijual

Assalamualaikum...

Lately ni banyak sangat pos tentang produk Shaklee ye. Hari ni bagi release sikit. Saya upload sikit info produk yang ada dalam Aainaa's Bakehouz. Oh ye, sebelum terlupa.. selain Shaklee, saya juga mengusahakan produk bakery sendiri. Ya, saya ambil tempahan kek dan dessert. Aainaa's Bakehouz hanya beroperasi dari rumah. Ya, Homemade! Boleh like page FB : Aainaa's Bakehouz atau boleh klik badge kat tepi blog ni.

Selain mengambil tempahan, saya juga merupakan Agen Tart Shell Deheart @ www.kekcawan.com.my. Boleh dapatkan ready made tart shell dari saya. Tiada penghantaran, self pick di rumah saya di Taman Amanputra, Puchong atau LHDN Cyberjaya.

  
Kulit tart untuk pelbagai jenis tart seperti cheese tart, fruit tart, egg tart & sebagainya. Tak perlu bersusah payah atau squeeze masa anda yang sememangnya terhad. Terus tempah sahaja.

Size: 4.5cm (mini – permukaan atas sebesar syiling 50sen)
Kuantiti: 1 bekas – 100pcs
Harga: RM28 (original) / RM30 (colourfull)

* dibuat menggunakan buttercup bukan marjerin untuk menjamin rasa yang sedap & rangup
* simpan dalam bekas kedap udara & tempat kering boleh tahan selama 2 bulan

*** Dengan minimum pembelian 100pcs kulit tart, hanya tambahkan RM5, untuk beli resipi & step by step untuk buat filling cheesetart, fruit tart & chocolate tart. 


 
Contoh cheese tart

 


 
MAKLUMAN

Bermula 1 Julai 2014, harga baru untuk plain tart shell ialah RM30 manakala colourfull tart shell RM32. Sekiranya mahu mendapatkan tart shell pada harga sekarang (RM28), digalakkan membuat tempahan awal dan pembayaran selewat-lewatnya pada 30 Jun 2014.


Cookies, Kudapan & Gift ~ Ramadhan & Syawal 2014.

Assalamualaikum...

Tak lama lagi umat Islam akan mula berpuasa dan seterusnya menyambut Syawal. Saya percaya, ramai dah mula terasa bahangnya jualan biskut raya,kan? Dan seperti tahun-tahun sudah.. tahun ini saya masih menjadi agen cookies kepada Deheart Idealisme, atau mereka mudah dikenali melalui website www.kekcawan.com.my

Anda boleh dapatkan cookies keluaran mereka daripada saya. Kawasan liputan saya ialah Taman Amanputra & Putra Perdana, Puchong serta kawasan sekitar, Cyberjaya & Putrajaya, Mentakab & Temerloh, Pahang. Saya boleh dihubungi di talian 012-3453316 atau email shiezuka_ieyn@yahoo.com

Sebanyak 7 jenis barisan premium cookies & kudapan disenaraikan dengan setiap satunya menggunakan bahan yang berkualiti dan rasa serta tekstur tersendiri.
1. Kurma Coklat Badam (40pcs/RM32) **boleh di poslaju
2. Double Chocolate Chip (50pcs/RM26) **tidak boleh di poslaju
3. Almond White Rocher (50pcs/RM32) **boleh di poslaju
4. Kuaci Florentine (30pcs/RM24) **boleh di poslaju
5. Tart Nenas Gulung (50pcs/RM28) ** tidak boleh di poslaju
6. Semperit Tradisi (50pcs/RM26) **tidak boleh di poslaju
7. Nutty Fruity Choc Tart (40pcs/RM28) **tidak boleh di poslaju

ALMOND WHITE ROCHER **bole di pos**
50pcs ~ RM32

**hirisan badam dipanggang rangup disaluti dengan coklat putih berkualiti dan aroma orange. Antara kudapan top selling 2013

DOUBLE CHOCHOLATE CHIP ** tidak boleh di pos**
50pcs ~ RM26

** best selling sejak 2008. Dgn badam cincang panggang, choc chip yg mewah & serbuk koko berkualiti untuk lebih rasa coklat. Kerangupan yang terserlah.

KUACI FLORENTINE **bole di pos**
30PCS ~ RM24

**limpahan kuaci garing dalam kepingan kudapan yg sgt mengasyikkan dan kemanisan sesedap rasa.

KURMA COKLAT BADAM **bole di pos**
40pcs ~ RM32

**best selling sejak 2007. menggunakan dark compound chocolate, sebiji badam panggang garing dan kurma yg lembut ber’juicy’. Sesuai utk bersahur & berbuka puasa terutama utk mendidik anak2 memakan buah kurma.

NUTTY FRUITY CHOCOLATE TART **tidak boleh dipos**
40pcs ~ RM28

** tart pastry yang berwarna-warni serta tekstur yang lembut mencair, dark compound chocolate yang berkualiti, badam cincang panggang serta kismis kuning juicy.

SEMPERIT TRADISI **tidak boleh dipos**
50pcs~ RM26

**best selling sejak 2008. Resipi turun temurun makcik! Cair dalam mulut dengan rasa kelemakkan yang enak.

TART NENAS GULUNG **tidak boleh dipos**
50pcs ~ RM28

**homemade inti nenas. Kelembutan biskut yang melt dalam mulut bersama keenakkan masam manis inti nenas. Diperkenalkan tahun 2012 dan menjadi top selling!

Hot!!! Sembelit Tiada, Kolesterol Turun, Berat Pun Turun!

Assalamualaikum..

Real testimoni dari salah seorang pengguna Shaklee yang juga seorang SID. Terima kasih Adeq Syamar yang sudi berkongsi manfaat yang diperoleh dari produk Shaklee yang sememangnya selamat, berkesan dan semula jadi. Awalnya Adeq Syamar cuma consume Herb-Lax untuk masalah sembelit dan Lecithin untuk masalah kolesterol. Tapi, berkat kesungguhan dan kesabaran beliau, berat badan beliau juga turun secara semulajadi. Jom kita baca testimoni dari Adeq Syamar.

"Assalamualaikum kawan2
Testimonial diri sendiri.
Before: 66-68 kg
After: 58 kg
Sy cuma consume Herblax dan Lecithin sahaja. Pada mulanya sy consume utk masalah sembelit yg agak kronik dan kolesterol tinggi (naik bintik kolesterol kt mata dan ikut report medical, kolesterol tinggi), but then after 2 - 3 months badan semakin susut. Kesan yg best: Bintik kolesterol tu dh hilang, kolesterol dh paras normal (kdg2 kurang dari tu) and sembelit makin baik. Sy jenis yg rangka besar, jadi berat sy tak banyak yg turun berbanding org lain, TAPI inch loss mmg banyak. Sekarang ni, kdg2 je sy mkm lecithin dan herblax, bdn tak naik pun. cuma kena kawal makan yer.
Alhamdulillah sy dh dpt berat normal (^_^). To all people out there, kena cuba yer. Kite mampu untuk ubah dan SIHAT. Yang penting, perlu yakin dan konsisten. hehehe
TERIMA KASIH SHAKLE"

Saya kongsikan print screen testimoni Adeq Syamar. Saya blur kan wajah beliau untuk menjaga privacy beliau. Thanks ya Adeq Syamar atas perkongsian ini. Sharing is Caring =)


Dapatkan Herb-Lax dan Lecithin anda hari ini juga =)

Ibu Hamil & Tekanan Darah Rendah

Assalamualaikum,

Hari ini saya rasa seronok nak menulis tentang masalah tekanan darah rendah yang kerap dialami ibu hamil. Rutin setiap bulan ibu hamil akan menjalani pemeriksaaan HB di klinik. Biasa tak, rasa berdebar² nak tahu berapa hb ibu pada hari pemeriksaan itu. Sekiranya nurse memaklumkan yang hb rendah, ibu dah susah hati, nurse akan mintak kita datang 2 minggu kemudian untuk follow up hb ibu kan.

Masalah tekanan darah rendah ibu hamil tidak seharusnya dipandang remeh. Kerana, jika dibiarkan akan mengundang komplikasi sepanjang kehamilan. Masalah² kesihatan yang lain pun boleh berlanjutan selepas melahirkan anak.

Tekanan darah rendah boleh berlaku akibat tubuh ibu kekurangan zat penting iaitu zat besi. Kekurangan zat ini boleh disebabkan oleh amalan diet tidak seimbang, penyerapan rendah oleh badan, kesan sampingan ubat tertentu, kehilangan darah teruk serta genetik.

Walau apapun puncanya, kehadiran zat besi ini sangat penting dan perlu mencukupi. Ini kerana, zat besi bertindak sebagai salah satu komponen utama dalam sel darah merah yang akan menghantar oksigen ke seluruh tubuh bagi memastikan kelangsungan fungsi tubuh dan menyokong tumbesaran sempurna bayi dalam kandungan.

Antara kesan kekurangan zat besi di dalam tubuh ibu hamil ialah :
  • Kerap letih
  • Lesu
  • Pucat
  • Pitam
  • Anemia
  • Risiko keguguran
  • Kelahiran bayi pra-matang
  • Saiz bayi yang kecil
  • Bayi koma atau meninggal dunia
Para ibu hamil digalak meningkatkan pengambilan zat besi sebanyak 50% daripada biasa untuk menyokong dua nyawa iaitu ibu dan anak dalam kandungan.

Para ibu boleh mengambil makanan yang mengandungi tinggi zat besi sebagai diet harian bagi membantu masalah tekanan darah rendah :
  • Ayam
  • Sayuran berdaun hijau
  • Bijirin
  • Kekacang
  • Tembikai
  • Bijan
  • Buah-buahan kering seperti kurma, buah tin, prun
  • Tauhu
  • Delima
Para ibu juga sangat digalakkan mengambil suplemen seperti folat, kuprum, zink tambahan dan vitamin C untuk meningkatkan serta mempercepatkan lagi kadar penyerapan zat besi dalam badan. Walau bagaimanapun, nasihat doktor sangat penting dalam pengambilan suplemen ini.

Bagaimanapun, suplemen kesukaan saya untuk mengatasi masalah tekanan darah rendah tentulah Shaklee Vita-Lea with Iron Formula. Ini kerana Vita-Lea mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Bukan itu sahaja, Vita-Lea ini disalut dengan serbuk nutrisi spirulina menggunakan kaedah terkini dan teknologi ekspolif yg kompleks iaitu Explo-tab. Hebatnya lagi, ia merupakan multi-vitamin terpantas di dunia terlarut di dalam air dan tubuh manusia.

Fakta Nutrisi Di Dalam Vita-Lea :
Viyammin A, Vitamin D, Vitamin E, Vitamin C, Asid Folik, Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3, Vitamin B6, Vitamin B12, Biotin, Vitamin B5, Kalsium, Fosforus, Iodin, Zat Besi, Magnesium, Cooper, Zink.

Inilah dia Multivitamin kegemaran saya dan ramai lagi ibu² di luar sana.

Untuk kesan yang lebih optimum, penyerapan yang berkesan dan kecantikan kulit, boleh ambil bersama Sustained Release Vita-C Shaklee.

Semoga, dengan pengambilan dua produk dari Shaklee ini dapat membantu para ibu hamil untuk mendapat kesihatan yang lebih baik dan optimum serta anak yang sihat dan cergas =)

Saya sedia membantu =)

Shaklee Phytocol-ST

PENYELESAIAN SHAKLEE
PHYTOCOL-ST Shaklee adalah formula proprietari yang membekalkan 2,000mg Fitosterol setiap hari.

Keistimewaan Shaklee : 
  • Rumusan mantap daripada beberapa jenis fitosterol
  • Membekalkan 2,000mg fitosterol tumbuhan setiap hari
  • Menepati 100% keperluan harian fitosterol yang disyorkan oleh Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH)*
  • Tiada tambahan pengawet, pewarna, perisa atau pemanis
*NIH recommendation for lowering cholesterol : eat less saturated fat and cholesterol, exercise, lose weight, eat more soluble fiber, and consume 2,000mg of Plant phytosterols daily. 


Pilihan di Tangan Anda.
Untuk memperolehi 2,000mg Fitosterol, pertimbangkan dahulu makanan yang anda perlu ambil setiap hari. Phytocol-ST Shaklee membekalkan 2,000mg fitosterol tumbuhan sehari.

SOALAN LAZIM MENGENAI PHYTOCOL-ST SHAKLEE

Apa itu Phytocol-ST Shaklee?
Phytocol-ST Shaklee adalah formula proprietari yang membekalkan 2,000mg Fitosterol setiap hari.

Apa itu Fitosterol?
Fitosterol (dirujuk sebagai sterol dan stanol tumbuhan) ditemui dalam membran sel tumbuh-tumbuhan. Ia juga boleh ditemui dalam kuantiti yang kecil dalam pelbagai tumbuhan, buah-buhan, sayur-sayuran dan bijirin. Dianggarkan 200-400mg sterol tumbuhan dan lebih kurang 50mg stanol tumbuhan kita makan setiap hari.

Bagaimana pengambilan tablet ini dapat membantu kesihatan saya?
Institut Kesihatan Kebangsaan Amerika (NIH) mengesyorkan pengambilan 2,000mg Fitosterol setiap hari, bersama-sama diet rendah lemak tepu dan rendah kolesterol di samping tinggi serat larut, bersenam dan penurunan berat badan.

Bilakah masa yang sesuai untuk saya mengambil Phytocol-ST Shaklee?
Untuk hasilyang terbaik, ambil produk seperti yang disyorkan : dua tablet, dua kali sehari dengan makanan.

Bolehkah saya mengambil Phytocol-ST Shaklee dan OmegaGuard Shaklee pada masa yang sama?
Ya. Tiada sebab kenapa anda tidak boleh mengambil kedua-dua produk ini demi menjaga kesihatan anda. Anda juga boleh mengambil CoQ Health Plus Shaklee yang boleh mengoptimumkan manfaat Phytocol-ST Shaklee

Adakah produk ini sesuai untuk mereka yang mempunyai paras kolesterol tinggi sahaja?
Phytocol -ST Shaklee dapat membantu mengawal paras kolesterol dalam tubuh. Oleh yang demikian, ia disarankan kepada sesiapa sahaja yang ingin menjaga kesihatan mereka.

Adakah Phytocol-ST Shaklee bebas gluten?
Ya.

Sebotol Phytocol-ST Shaklee mengandungi 120 tablet.


Hubungi saya untuk mendapatkan ready stock, konsultasi percuma, harga istimewa menepati bajet & keistimewaan sebagai pelanggan aainaa-nadirah.com
ATAU
Klik di bawah untuk pembelian secara online menggunakan kad kredit/ kad debit. Anda tetap akan menikmati After Sales Services dari aainaa-nadirah.com

Peppermint-Ginger Plus

  

PERBEZAAN SHAKLE :
Kombinasi 4 herba dari barat dan timur, dan dihasilkan di bawah prosedur standard dengan melalui penggunaan teknologi sains yang terkini.
Secara klinikal sangat membantu dalam merawat atau mencegah masalah loya, gastrik, mabuk laut, sendawa dan penghadaman.

MANFAAT UTAMA :
  • Pudina : melegakan otot perut, ia mempunyai kesan penenang. Membantu dalam penghadaman, mabuk laut/ darat, membantu melegakan kesakitan gastrik, pedih ulu hati, dan cirit birit. Selain itu, ia melegakan kesan-kesan sampingan seperti muntah dan kehilangan selera makan yang timbul daripada rawatan kimoterapi. Pudina meransang pengeluaran peluh, oleh itu, ia menyekat demam apabila seseorang itu dijangkiti selsema.
  • Halia : Masyarakat cina telah menggunakan halia lebih daripada 2 ribu tahun. Halia meransang rembesan enzim Salvia untuk pencernaan makanan. Ia melegakan ketidakselesaan perut dan usus, sakit haid, loya dan mual angin ketika mengandung, selepas melahirkan anak (semasa pantang). Satu kajian di United Kingdom menunjukkan bahawa halia menghalang muntah selepas pembedahan pesakit wanita; penyelidik di Switzerland mendapati halia adalah berkesan sebagai remedi lain seperti merawat mabuk laut. LAporan penyelidikan awal telah merumuskan bahawa halia adalah berkesan dalam merawat/ mencegah masalah kesakitan ketika dalam perjalanan/ pengembaraan.
  • Pokok Adas (Fennel) : Orang-orang Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut. Ia melegakan sakit perut, melegakan gejala flu. Ia juga dapat membantu dalam masalah alergi pada saluran usus.
  • Cekur Manis (anise) : Digunakan oleh orang-orang Mesir purba. Ia melegakan masalah pencernaan dan gejala kesakitan haid, batuk dan kahak. Meransang rembesan jus gastrik untuk pencernaan, menahan kulat yang menyebabkan penyakit kulit yang biasa; melegakan haba di musim panas dan lembap, memberi peredaran tenaga di dalam badan dan lembut pada perut. 

Hubungi saya untuk mendapatkan ready stock, konsultasi percuma, harga istimewa menepati bajet & keistimewaan sebagai pelanggan aainaa-nadirah.com
ATAU
Klik di bawah untuk pembelian secara online menggunakan kad kredit/ kad debit. Anda tetap akan menikmati After Sales Services dari aainaa-nadirah.com

Herb-Lax

PERBEZAAN SHAKLEE
Ramuan asas produk ini terdiri daripada kombinasi sains perubatan tradisi dan teknologi baru. Ia mengandungi 9 herba semulajadi : alfalfa leaves, senna leaves, anise seeds, blue malva flower, bucjhorn bark, licorice root, rhubarb root, fennel seed dan culver's root. Sifatnya yang menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut terbukti kesesuaiannya secara klinikal untuk digunakan oleh tubuh kita untuk jangka masa panjang.

MANFAAT UTAMA :
  • Pembersihan najis yang tersekat
  • Meransang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita
  • Membantu masalah sembelit
  • Tindakan permbersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi pergerakan usus (natural bowel movement) dan secara lansungnya membantu masalah sembelit
  • Mengempiskan perut
  • Ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan kepada perut. Sesuai diambil seperti biasa atau dicampurkan dalam air panas, sebagai minuman teh herba.
FORMULASI YANG DIPATEN :
  • Senna Leaves : Meransang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut, percepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak
  • Buckhorn Bark : Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usu
  • Licorice Root : Membantu proses detoksifikasi
  • Fennel Seeds : Mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk masalah sembelit dan kembung perut atau usus
  • Anise Seeds : Meransang pengeluaran  jus gastrik untuk membantu proses pencernaan
  • Rhubarb Root : Herba yang banyak digunakan dalam perubatan cina untuk digunakan sebagai antibiotik
  • Blue Malva Flower : Membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit
  • Culver's Root : Membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma
  • Alfalfa Leaves : Membersihkan usus, darah dan hati
** Tidak sesuai diambil oleh ibu mengandung dan menyusukan anak.


Hubungi saya untuk mendapatkan ready stock, konsultasi percuma, harga istimewa menepati bajet & keistimewaan sebagai pelanggan aainaa-nadirah.com
ATAU
Klik di bawah untuk pembelian secara online menggunakan kad kredit/ kad debit. Anda tetap akan menikmati After Sales Services dari aainaa-nadirah.com

Performance Maximum

PERBEZAAN SHAKLEE :

Pertama  kali dihasilkan pada 1980-an oleh saintis Shaklee dan Universiti Yale bagi membantu projek penerbangan Daedalus (human-powered flight programme). Performance merupakan minuman sukan pertama bagi para atlet di Amerika Syarikat. Melalui perkasaan produk Performance dari Shaklee, penerbangan Daedalus telah mencipta rekod sejarah sebagai penerbangan berkuasa manusia yang terjauh iaitu 72 batu dan rekod ini masih bertahan hingga kini.

Performance juga telah direka khusus untuk para angkasawan NASA, AMerika Syarikat. Para atlet bertaraf antarabangsa dan pengembara terkemuka memilih Performance sebagai pilihan utama mereka. Kerana, minuman telah banyak membantu mereka dalam mencipta rekod dunia baik dalam dunia sukan mahupun aktiviti pengembaraan.

Ujian klinikal membuktikan rumusan ekslusif OptiCarb yang sudah dipatenkan ini akan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, memberikan tenaga dan memelihara sirkulasi bendalir dalam tubuh. Berbanding dengan minuman sukan yang lain, Performance mempunyai lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.

MANFAAT UTAMA :
  • Meningkatkan Daya Ketahanan Badan - memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.
  • Membekal Tenaga dan Daya Ketahanan FIzikal - Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisme air dalam tubuh. Ia mengandungi potassium, kalsium,sodium, phosphorus, magnesium dan chloride. Produk ini turut dirumus ekslusif untuk  membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetap di kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja harian.
  • Mencegah penyahhidratan - mengurangkan kehausan, mencegah penyahhidratan, melembabkan kulit, dan kelihatan muda.
  • Mengekalkan Paras Gula - Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan percepatkan sembuhan akibat kecederaan otot.
Satu hidangan yang lazat untuk diminum pada bila-bika masa dan di mana sahaja. Enak diminum begitu sahaja atau dicampur dengan minuman lain.

Sangat sesuai untuk : para atlet, mereka yang berpuasa, sebelum dan selepas pembedahan, tidur lewat malam,keletihan, penyahhidratan otot dan kulit, vagina yang kering, cirit birit, tiada selera makan, rendah paras gula, kepeningan dan sebagainya.



Hubungi saya untuk mendapatkan ready stock, konsultasi percuma, harga istimewa menepati bajet & keistimewaan sebagai pelanggan aainaa-nadirah.com
ATAU
Klik di bawah untuk pembelian secara online menggunakan kad kredit/ kad debit. Anda tetap akan menikmati After Sales Services dari aainaa-nadirah.com
 Klik Sini Untuk Belian Online

Shaklee B-Complex


Tenaga, Kesihatan Jantung, Sintesis DNA dan Banyak Lagi

Vitamin B penting untuk kesihatan
Adakah anda mendapat Vitamin B yang mencukupi? Tekanan hidup, alkohol dan ubat² preskripsi berunsurkan dadah berupaya meningkatkan risiko pengurangan Vitamin B di dalam tubuh. Vitamin B penting untuk keseluruhan fungsi tubuh yang baik sama ada dari segi kesihatan jantung, sintesis DNA, menguruskan tekanan apatah lagi dalam membina tenaga metabolisme. Kajian terbaru membuktikan bahawa Vitamin B berupaya meningkatkan penglihatan mata dan sistem pernafasan. Kekurangan vitamin B boleh menyebabkan prestasi badan merosot dan tidak berfungsi dengan baik.*

Pilihan Vitamin B yang Tepat
Shaklee B-Complex mengandungi kesemua 8 jenis Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh anda bagi menggantikan nutrisi Vitamin B yang hilang untuk membantu menguatkan jantung, peparu dan organ² penting yang lain.*

PERBEZAAN SHAKLEE
Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif
B-complex mempunyai penyaluran zat makanan berpaten untuk meningkatkan penyerapan nutrient penting iaitu asid folik. Jumlah asid folik yang mencukupi di dalam diet wanita terbukti dapat mengurangkan risiko melahirkan anak terencat akal atau masalah kecacatan saraf tunjang.

NUTRITION FACTS
Each tablet provides : 
10.12 mg Vitamin B1 - Thiamin (as Thiamin Mononitrate)
11.47 mg Vitamin B2 - Riboflavin
135 mg Vitamin B3 - Niacin (as Niacinamide)
13.5 mg Vitamin B6 - (as Pyridoxine Hydrochloride)
200 mcg Fotate - (as Folic Acid)
40.5 mcg Vitamin B12 (as Cyanocobalamin)
150 mcg Biotin (as d-Biotin)
67.5 mg Panthotenic Acid (as d-Calcium Pantothenate)


Hubungi saya untuk mendapatkan ready stock, konsultasi percuma, harga istimewa menepati bajet & keistimewaan sebagai pelanggan aainaa-nadirah.com
ATAU
Klik di bawah untuk pembelian secara online menggunakan kad kredit/ kad debit. Anda tetap akan menikmati After Sales Services dari aainaa-nadirah.com

Shaklee Herbal Blend Multi-Purpose Cream



  • Krim yang menenangkan ini dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah² pada lutut, siku serta tumit kaki
  • Nyaman, bermentol dan tidak melekit
  • Diperbuat daripada ekstrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut, yarrow dan rosemary

Hubungi saya untuk mendapatkan ready stock, konsultasi percuma, harga istimewa menepati bajet & keistimewaan sebagai pelanggan aainaa-nadirah.com
ATAU
Klik di bawah untuk pembelian secara online menggunakan kad kredit/ kad debit. Anda tetap akan menikmati After Sales Services dari aainaa-nadirah.com

Shaklee Performance Maximum


MAKANAN KESIHATAN SUKAN
Shaklee membantu ramai atlet dunia yang telahpun memenangi 54 pingat emas.

Terlarut Lebih Cepat Berbanding Air
Bekerja atau bersukan menyebabkan kekurangan nutrisi penting dalam tubuh. Shaklee Performance merupakan pilihan paling ideal yang berupaya menghidrat lebih cepat berbanding air dan membekalkan tenaga untuk kegiatan harian anda.

  • OptiCarb pilihan ekslusif untuk tenaga yang berpanjangan
  • Mengekalkan bendalir dan elektrolit yang penting untuk membantu mencegah penyahidratan*
  • Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga, otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar*
NUTRITION FACTS

Each serving provides : 
100 Calories
0 g Total Fat = 0% Daily Value        
0 mg Cholesterol = 0% Daily Value
130 mg Sodium = 5% Daily Value
50 mg Potassium = 1% Daily Value
25 g Total Carbohydrate = 8% Daily Value
0 g Protein = 0% Daily Value
**Percent Daily Values based on a 2,000 calorie diet.


Hubungi saya untuk mendapatkan ready stock, konsultasi percuma, harga istimewa menepati bajet & keistimewaan sebagai pelanggan aainaa-nadirah.com
ATAU
Klik di bawah untuk pembelian secara online menggunakan kad kredit/ kad debit. Anda tetap akan menikmati After Sales Services dari aainaa-nadirah.com

Shaklee Meal Shakes

Berat satu canister ialah 544 gram dan berperisa Vanilla

Makanan Segera, Tanpa Curiga
Dalam kehidupan seharian yang serba aktif dan pantas, kanak-kanak tidak mempunyai masa yang cukup untuk menikmati makanan yang seimbang. Oleh itu, Shaklee Meal Shakes menjadi pilihan terbaik bagi mereka kerana ia merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glisemik.
  • Menyediakan vitamin dan mineral penting - nutrien asas yang anak-anak sedang membesar dan remaja perlukan untuk terus kuat dan sihat
  • Sumber terbaik serat makanan dan protein
  • Sumber pekat kalsium
  • Indeks glisemik rendah
NUTRITION FACTS
Each serving provides:
                                          Amount in           Mix w/ Low Fat          Mix w/ Whole
                                          Mix Alone                    Milk                           Milk
Calories                                    120                        240                              330
Calories From Fat                       5                           45                                80
                                             % Daily Value**                       
Total Fat 0.5g*                          1%                          8%                              14%
  Saturated Fat 0g                      1%                          15%                            25%       
  Trans Fat 0g
  Polyunsaturated Fat 0g 
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol < 5mg                      1%                          7%                              12%
Sodium 80mg                             3%                          8%                              10%
Potassium 230mg                       7%                         17%                             20%
Total Carbohydrate 23g              8%                         12%                            15%  
  Dietary Fiber 3g                       12%                        12%                            18%
  Soluble Fibre 3g
  Sugar 16g
Protein 7g                                   14%                         30%                            36%
Vitamin A                                   25%                         35%                            45%
Vitamin C                                   30%                         35%                            50%
Calcium                                      20%                         50%                            60%
Iron                                             35%                         35%                            35%
* Amount in Mix Alone
** Percent Daily Values based on a 2,000 calorie diet


Hubungi saya untuk mendapatkan ready stock, konsultasi percuma, harga istimewa menepati bajet & keistimewaan sebagai pelanggan aainaa-nadirah.com
ATAU
Klik di bawah untuk pembelian secara online menggunakan kad kredit/ kad debit. Anda tetap akan menikmati After Sales Services dari aainaa-nadirah.com

Shaklee Cinch Energy Tea Mix Unsweetened



Tingkatkan Tenaga Anda

Teh eksotik putih, merah dan teh hijau Matcha (satu teh hijau bagi istiadat ulung jepun) dituai dan dicampurkan dengan teliti bagi menghasilkan minuman yang luar biasa. Ia memberi anda tenaga semulajadi dan rasa yang selesa.
  • Selamat, penggalak tenaga semulajadi. Enak dinikmati ketika panas atau sejuk
  • Ditambah dengan Taurina yang dikaji secara meluas dapat meningkatkan tenaga dan ketahanan badan
  • Pilihan terbaik untuk menggantikan manisan dan kopi bagi mengekalkan kecergasan tubuh
  • Bungkusan kecil yang mudah dibawa
  • Ekslusif T-Lift - campuran teh hijau, putih dan merah
  • Tanpa gluten, tidak mengandungi perisa tiruan, pewarna dan bahan pemanis
NUTRITION FACTS (UNSWEETENED)
Serving Size : 1 stick (1.7g)
Serving Per Container : 28
                                    Per Serving           Per 100g
Calories                            5                         294 cal
Total Fat                          0g                         0g
Total Carbohydrate       1g                         1g
Protein                            1g                         1g


Hubungi saya untuk mendapatkan ready stock, konsultasi percuma, harga istimewa menepati bajet & keistimewaan sebagai pelanggan aainaa-nadirah.com
ATAU
Klik di bawah untuk pembelian secara online menggunakan kad kredit/ kad debit. Anda tetap akan menikmati After Sales Services dari aainaa-nadirah.com

Shaklee Cinch Shake Mix

Chocolate Shake Mix
Vanilla Shake Mix
Cafe Latte Shake Mix
765grams/ 15 servings

CinchTM Shake memberi jawapan segera dan sihat kepada persoalan "Apa yang harus saya makan untuk sarapan pagi?" atau "Apa yang harus saya makan untuk makan tengahari?" CinchTM Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berkhasiat untuk membantu anda memelihara otot penting serta membuat anda sentiasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan.
  • Rasa seakan pemanis mulut dengan khasiat penuh satu hidangan
  • Diperkaya dengan LeucineTM untuk memelihara otot di saat mengurangkan berat badan
  • Mengandungi 24 gram protein dalam setiap hidangan bagi rasa puas dan kenyang
  • Kandungan serat yang tinggi, 6 gram dalam setiap sajian
  • Nilai glisemik yang rendah untuk mengekalkan paras gula normal dalam darah dan mengekalkan tenaga
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian bagi 21 jenis vitamin dan mineral penting
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  • Genetik soya yang tidak diubahsuai (bukan GMO)
NUTRITION FACTS (VANILLA)
Each serving provides:
                               Per Serving       Per 100g
                               Mis Alone   
Calories                         180               375 cal
Total Carbohydrate      23g               47.9g
Dietary Fibre                 6g                 11.8g
Total Fat                        3g*               6.2g
*Amount in Mix


Hubungi saya untuk mendapatkan ready stock, konsultasi percuma, harga istimewa menepati bajet & keistimewaan sebagai pelanggan aainaa-nadirah.com
ATAU
Klik di bawah untuk pembelian secara online menggunakan kad kredit/ kad debit. Anda tetap akan menikmati After Sales Services dari aainaa-nadirah.com