Apa itu Alfalfa?

Assalamualaikum & Good Day semua...

Ada yang tanya.. Alfalfa tu apa? Haha..ada gak yang tanya... rumput ke? Hahaha..ape2 je laaa... Kalau nak tau, alfalfa ni merupakan raja segala tumbuhan. Waahhh.. macam mana lak bole dapat gelaran mcm tu? Padahal dia ni kecikkk je. Haa.. jom tgk gambar ni.

Alfalfa merupakan tumbuhan yang mempunyai akar tunjang iaitu akar utama yang mengunjur sehingga ke dalaman 6 meter ke bawah tanah . Oleh kerana itu, ia mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah.

Sementara daunnya pula, mengumpul klorofil yang banyak hasil daripada proses fotosintesis semulajadi. Maka, bukan setakat akarnya yang bekerja..malah daunnya pun tidak kurang hebatnya. Disebabkan keistimewaan ini, Alfalfa mengandungi Vitamin A, C dan E, kalsium, potassium, fosforus dan zat besi =) Jom tengok manfaat alfalfa pula.


 1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian
 2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
 3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
 4. Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
 5. Merawat arthitis
 6. Bagus untuk elergi dan ekzema
 7. Merawat athma
 8. Mencuci usus bagi membuang toksik
 9. Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
 10. Meneutralkan asid dalam badan
 11. Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
 12. Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
 13. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
 14. Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
 15. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
 16. Meningkatkan stamina seorang suami
 17. Melegakan sembelit
 18. Membuang angin dalam badan
 19. Milk booster
Sumber : mamafaiz.com

Alfalfa pilihan saya?

Shaklee Alfalfa Complex

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago Sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Shaklee Alfalfa Complex merupakan satu formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.

Keistimewaan Alfafa keluaran Shaklee? Shaklee hanya menggunakan alfalfa terbaik yang tumbuh di California yang kaya dengan pelbagai zat termasuk kalsium fosforus, zat besi dan magnesium serta klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral dan vitamin. (It is organically grown, using the tender green leaves not the stems of the plant. The raw powder is pressed into easy-to-swallow tablets (with very low heat to preserve natural enzyme activity)

Shaklee Alfalfa Complex tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis, pewarna, bahan pengawet tambahan, fungisid, bakteriosid, hormon2 sintetik, pengawalatur tumbesaran atau bahan-bahan kimia. Menarik, kan?


Hubungi saya untuk mendapatkan ready stock, konsultasi percuma, harga istimewa menepati bajet & keistimewaan sebagai pelanggan aainaa-nadirah.com
ATAU
Klik di bawah untuk pembelian secara online menggunakan kad kredit/ kad debit. Anda tetap akan menikmati After Sales Services dari aainaa-nadirah.com

0 Yang Cantik Jelita Komen:

Post a Comment