Doa Tambah Susu Ibu

Assalamualaikum...

Khas buat ibu² yang menyusui anak. Jom sama² amalkan doa² ini ya. Mudah²an murah rezeki buat anak kita =)



Di samping itu, ibu² boleh meningkatkan lagi kualiti susu ibu serta kesihatan ibu dan anak dengan pengambilan Set Kesihatan Ibu Menyusu dari Shaklee.


Satu set lengkap mengandungi ESP, Vitalea, Vita C, B Complex, Ostematrix dan Alfalfa Complex 

Untuk pertanyaan, konsultasi dan pembelian produk, jangan segan hubungi saya ya =)

Testimoni ~ Alahan Kurang, Tiada Simpul Mengkarung, Tiada Strech Mark!

Assalamualaikum & Good Day

Real Testimoni. Jom baca =)



Dan, biarkan gambar berbicara...
*pick us today!

I'm Back!

Assalamualaikum...

Lama sangat tak update blog. Rindu sangat ke blog ni. Ya, yaa... saya masih sayangkan blog ni tau. Mau nya tak sayang? Bertahun² build blog ni. Post pun dah banyak. Itupun ada post yang di set ke mode draft atas sebab² tertentu. Hehe.

Lately ni many things happen. Latest, rumah kami dipecah masuk oleh penyamun. Hmmm... mimpi ngeri juga bagi kami walaupun si penyamun tak sempat grab apa² disebabkan pintu antara wet kitchen & dry kitchen tu ketat berkunci. Diorg masuk thru tingkap dapur wet kitchen. Tak perasan la bila masa tingkap tu dlm keadaan unlock sb kami mmg tak buka tingkap tu. Grill mmg dah kena umpil. Yang menjadikan kami dapat kesan dapur kena pecah tu, bila pagi tu buka pintu dry kitchen tu, kami tengok pintu dan grill antara wet kitchen & Laundry area ternganga luas. Dan solex grill tu berada di tempat lain. Pasu money plant yang saya letak kat tingkap pulak berada dalam sinki. Bila cek tingkap, tak berkunci... cek grill, dah kena kopak. Hmm... dan sedihnya, malam tu 3 rumah kena pecah. Satu rumah tu kehilangan sedikit barang =(

Pesan saya, if ada panggil orang repair kerosakan rumah korang, better berhati². Make sure lepas diorg tinggalkan rumah u all, cek balik ada x brg hilang/ tingkap yg tak berkunci, dll. Yup, kami syak orang yang dtg repair dapur kami sblm ni yg unlock tingkap kami. Kitorang mmg tak perasan la tingkap ni unlock sbb mmg kami tak buka tingkap tu, jadi takde la kami belek tiap² hari. Tingkap pulak jenis sliding.

Orang luar yang pernah masuk rumah kita ni boleh hafal selok belok rumah kita. nak pulak kalau kita kerap panggil org yg sama. So, better hati². Zaman sekarang agak sukar nak bersangka baik terutamanya kalau melibatkan keselamatan.

Okay, cuma itu sahaja sharing utk entry ini =)

30 Ramadhan

Assalamualaikum...

Alhamdulillah, esok umat Islam di Malaysia akan menyambut Aidilfitri. Syukur ke hadrat Illahi dengan limpahan rezeki dan kebahagiaan  yang Allah kurniakan. Kepulangan kali ini memberi satu sinar kebahagiaan baru, harapan dan merupakan satu rezeki yang tak ternilai =)

Alhamdulillah, tahun ni sebagai agen biskut raya kekcawan.com.my (selama 5 tahun berturut) saya telah berjaya mencapai target bonus yang diidamkan dan berjaya distribute 153 bekas biskut raya kepada customer tersayang. Manakala, sebagai agen baru kepada Ayuz Sweet Bakery juga pencapaian sangat memberansangkan. Alhamdulillah, dapat juga topup sedikit perbelanjaan saya sbg wahm =)

Bisnes Shaklee? Alhamdulillah, walaupun tidak aktif di online kerana kekangan masa untuk online, saya masih giat secara underground ataupun secara offline =) Masih sempat mendaftar keahlian baru di bawah legasi saya. Syukur Alhamdulillah.

The next project selepas ini ialah menyiapkan rumah sewa kami yang pertama di Langat. Hmmm... banyak modal juga ni. Sekarang masih memikir2 sumber kewangan untuk menyediakan rumah sewa yang selesa. Bakal penyewa dah ramai yang tanya, tapi rumahnya belum sedia untuk dimasuki penyewa. Hehehe..

Di kesempatan yang ada ini, saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat seluruh umat Islam di sleuruh dunia. Maaf zahir dan batin. InsyaAllah =)

JADUAL BERBUKA PUASA DAN IMSAK 2015

Assalamualaikum....

Saya doakan tuan-puan berjaya di dunia dan akhirat....

Sempena bulan Ramadan yang bermula esok (18/06/2015), aainaa-nadirah.com ingin mengucapkan Selamat Berpuasa pada semua umat Islam di seluruh Malaysia.

Image result for niat puasa
Di bawah adalah waktu berbuka puasa setiap negeri...sila klik pada negeri pihan anda



Sumber dari : JAKIM

Berpuasa & Menyusukan Anak



Assalamualaikum....

Saya doakan tuan-puan berjaya di dunia dan akhirat....

Alhamdulillah sekali lagi kita akan menempuhi bulan puasa pada esok hari (18/06/2015). Kebiasaannya sewaktu bulan puasa kita selalu berasa letih dan terutamanya bagi ibu-ibu yang mempunyai anak yang masih menyusu akan risau jika bekalan susu mereka tidak mencukupi untuk si kecil.

Saya & isteri juga tidak terkecuali sewaktu kami mula-mula ada anak kecil dulu. (boleh baca pengalaman isteri di sini)

Pening juga memikirkan samada anak kecil kami cukup zat & nutrient untuk pembesarannya terutamanya pada bulan puasa. Syukurlah dengan izin Allah & penggunaan set menyusu dari Shaklee dapat menyelesaikan masalah tersebut.

Alhamdulillah, bukan isteri saya seorang sahaja yang berpuashati dengan set Shaklee sepanjang bulan puasa tersebut, malah kalau kita search di internet, kita boleh jumpa banyak lagi testimoni tentang keberkesanan set Shaklee ini.

Sebagai contoh, akak di bawah ini mengamalkan puasa sunat dan masih larat lagi naik turun tangga ofis dibandingkan sebelum menggunakan produk Shaklee. (memberi tenaga)



Testimoni di bawah ni pulak, tentang ibu yang menyusukan anak kecil sewaktu berpuasa. Alhamdulillah beliau sangat berpuas hati dengan set ESP + Performance Drink.


Kakak ni juga menggunakan ESP dan Performance Drink (PD) untuk tenaga dan menyusukan bayinya.





Untuk para isteri yang berpuasa dan menyusukan anak, boleh order melalui saya untuk set Berpuasa + Menyusukan anak dengan whatssap 012-3453316.

Untuk senarai penuh Pengedar Shaklee, sila klik di sini.

Untuk mendaftar sebagai distributor dan nikmati ganjaran menarik seperti ini, sila hubungi nombor di bawah. 


Your Brain With Three Kids. Haha!

Assalamualaikum...


Ini satu tragedi.

Haha...

Saya ni ada empat orang anak. So, macam mana la gamaknya rupa otak saya. Mesti lagi teruk hancurnya. Ntah-ntah lumat dah. Huaaaa~

Sebab tu la kan.... saya kalau boleh memang langsung taknak skip makan Minyak Ikan setiap hari. Sekurang-kurangnya takde la saya ni cepat sangat lupa, atleast 10 tahun akan datang masih kuat ingatan saya. Satu part lagi, jadi ibu anak ramai ni kadang-kadang memang stress. Jadi, saya mesti amik ubat penenang saya atleast sebelum masuk tidur. 

Jadi, dua vitamin ni merupakan sahabat baik saya ;

Minyak ikan kesukaan saya dan anak-anak
Baca sini tentang Minyak Ikan

Ubat penenang saya =)
Baca sini tentang Ubat Penenang

Okay ibu-ibu sekalian, pilihan di tangan anda. Jangan segan hubungi saya ya =)

Belanja satu lagi gambar =)

Apakah Simptom Kekurangan Vitamin C?

Assalamualaikum...

 
Seorang dewasa disyorkan mengambil 40mg Vita C setiap hari, namun boleh juga diambil lebih dari dos yang disyorkan. Pengambilan maksima sehari ialah sehingga 2000mg. Vitamin C banyak terdapat dalam sayur-sayuran dan buah-buahan seperti Oren, Kiwi, Strawberi, Brokoli, Kubis dan lain-lain.
 
Oleh kerana badan kita tidak menghasilkan vitamin C, malah vitamin c ini juga larut dalam air dan hilang berterusan dari tubuh badan kita, maka kita perlu memastikan makanan harian kita mengandungi vitamin c.
 
Oh ya, bagi sesetengah individu yang merokok, satu batang rokok mampu melupuskan 50-100mg vitamin c. Keresahan atau susah hati juga mempercepatkan penyusutan vitamin c (sebab tu wajah cepat Nampak tua!).
 
Anda tahu apa simptom kekurangan Vitamin C?
  • Mudah letih dan tidak bertenaga
  • Mudah berasa marah (emosi tidak stabil)
  • Turun berat badan secara mendadak
  • Gusi dan gigi berdarah
  • Kulit kering dan keguguran rambut
  • Kulit kaki menjadi kering dan kasar
  • Luka lambat sembuh
  • Pendarahan dalam sendi
  • Mudah dijangkiti penyakit
  • Mudah mendapat ulser
  • Wajah nampak lebih tua akibat kekurangan kolagen
Salah satu cara meningkatkan kandungan vitamin C di dalam tubuh selain dari pengambilan makanan yang kaya dengan Vitamin C SETIAP HARI adalah dengan pengambilan suplemen Vita C secara tetap.
 
Saya memilih Sustained Released Vita C dari Shaklee kerana satu tablet Vitamin C mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500mg). Menariknya lagi, pembebasan 1.5 vitamin c buah tersebut ke dalam tubuh kita adalah pada setiap jam, selama 5 jam! Pengambilan 2 biji Vita C Shaklee dalam jurang 5 jam mampu kekal dalam plasma darah selama 24 jam! Jadinya, tubuh kita dapat bekalan vitamin c setiap hari tanpa gagal. Best,kan! Jadi, kurangkan lah dapat simptom mcm senarai kat atas tu.

Tengok poster kat bawah ni, ada rasa macam nak telan Vita C sebotol satu hari tak? Haaa... Vita C ni kawan baik body kita tau. Satu fakta lagi, satu tablet Vita C Shaklee mengandungi 120mg bioflavonoid (25% dari bioflavonoid diekstrak dari kulit buah) yang juga dikenali sebagai Vita C Complex ~ ia mampu meningkatkan keberkesanan vitamin c dalam tubuh - melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas.  Jadi, jom dapatkan sebotol Vitamin C istimewa ini dari saya hari ini =)



My Shaklee App Is Now Live!

Assalamualaikum...

Wah, selepas Shaklee2u, kini Shaklee memperkenalkan pula My Shaklee apps. Terbaik. So, pada yang telah mendaftar sbg ahli, sangat bermanfaat la apps ini. Rugi tau sape belum join member. Kalau belum, jom sign up hari ni. Sign up dengan pembelian minima satu barang, percuma pula sebotol Vitalea bernilai RM88.75. Untung tau!

Apa kegunaan My Shaklee Apps ni? 
  • Untuk buat belian di mana saja anda berada
  • Untuk buat sales profit. Sekarang bisnes online di mana-mana, di hujung kuku!

So, apa tunggu lagi, kan. Contact saya hari ini =)







Promosi June 2015 ~ Must Grab!


Nak super cantik sempena Aidilfitri tahun ni? So, mesti grab promosi berganda dari Shaklee bulan ini. Promosi cantik =)

Beli 7 botol Sustained Released Vita C pada harga 6 botol
[ All Natural Vitamin C Delivered Hour After Hour ]

Beli 7 botol Vita-E Complex pada harga 6 botol
[ Natural E for Heart, Brain, Colon, Prostate and Immune Health ]

Beli 4 botol pada harga 3 botol
[ Formulated to Help Support the Nutritional Needs of Growing Children ] 

Nak beli sebotol pada harga promosi juga sangat dialu-alukan. Jangan segan hubungi saya ya =)