Limited Stock - Vitalea Iron Formula

Assalamualaikum dan Hai...

Confius aaii.. kenapa lately ni Vitalea Shaklee ni cepat sangat susut. Emm.. mungkin lah sebab hot item di Shaklee. Antara produk yang menghimpunkan begituuuuu banyak nutrien dalam satu tablet. Vitalea ni dikenali sebagai multivitamin Shaklee. Yang best nya lagi, ada formula iron sekali. Buat ibu-ibu yang sedang hamil, sangat bagus consume Vitalea ni sebab segala zat dan nutrisi perlu, ada dalam satu tablet Vitalea ni. Kalau ibu-ibu yang ada masalah HB low pun sangat sangat digalakkan consume atleast 2 tablet sehari.

Nak dapatkan Vitalea sebelum kehabisan stok, jangan segan-segan contact Aaii ye.. 

Harga : RM88.75
Postage : RM10.00

Perbezaan Chia Seed Natural VS Organik

Assalamualaikum dan Hai =)

Masih survey Chia Seed di pasaran, dan pening nak pilih yang natural atau organik? Jangan pening-pening, dear... mari saya bantu buat pilihan yang tepat ye.

Nak tau ape beza chia seed natural vs organik? Ramai yang confused dengan dua benda ni kn?

ORGANIK
  • label organic ade legal implication.
  • organic food ni memang dari segi pengeluaran baja, benih, cara tanam, cara pemprosesan pun semua organik tiada bahan kimia.
  • USDA certification
NATURAL
  • kurang pengubahsuaian tapi masih boleh jadi GMO food.
  • IANPP certificate

Sebenarnya chia seed natural masih boleh dimakan tapi untuk kesan yg lebih efektif pengambilan chia seed organik adalah amat digalakkan.

Sebab tu harga bagi makanan yg organik lebih mahal dari yg natural. Perasan tak?

Berita baik! Dear boleh dapatkan Chia Seed 100% pure Organik dari saya pada harga yang sangat mampu milik. SILERA Chia Seed ni diimport ekslusif dari negara asal Chia Seed sendiri iaitu Mexico. Bukan tu je, ianya bebas dari kimia dan serangga perosak.

Silera Chia Seed dengan packaging baru. Masih dalam berat 200gm dengan harga RM39.90. Tetapi, sekarang dengan harga pengenalan, hanya RM33.00 sebotol. Jomlah grab hari ini ya =)

SILERA CHIA SEED 100% Pure Organik
NORMAL PRICE : RM39.90 (exc postage)
PROMO PRICE : RM33.00 (exc postage) 

Boleh whatsapp saya untuk pembelian ya =)

Manfaat Utama Lecithin Shaklee

Assalamualaikum dan Hai =)

Lecithin Shaklee di ekstrak dari kacang soya organik bukan GMO. Dalam setiap kapsul megandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu.

Manfaat Utama : 
  • Menyerap vitamin yang larut lemak - membantu tubuh dalam menyerap vitamin A, D, E, K yang larut lemak
  • Melindungi hati - menghalang enapan lemak di hati, sirosis hati dan hati berlemak. Juga membantu memulihkan kesihatan hati
  • Pemecahan lemak dan kolesterol - lecithin bertindak sebagai "pembersih" salur darah. Pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisma lemak, kolesterol dan trigliserid di dalam tubuh
  • Pelangsingan - menghalang obesiti. Pengambilan dalam kuantiti yang banyak mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelansingan yang seimbang
  • Mencantikkan otot dan kulit - membentuk membran sel, melembabkan dan menghaluskan kulit untuk kulit yang cantik, mengaktifkan metabolisma sel dan melambatkan penuaan
  • Memperbaiki alergi - menghalang platlet darah dari mengaktifkan tisu gegelung di dalam salur darah, seterusnya mempertingkatkan alergi seperti penyakit kulit - dermatitis, demam alergi
  • Menghalang kejadian batu karang - 90% dari batu karang terjadi dari kolesterol. Lecithin mengemulsi kolesterol berlebihan untuk menyekat kejadian batu karang
  • Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress - mengandungi kolin yang membentuk penghantar untuk saraf kranial yang mempertingkatkan kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan, menghalang Alzheimer dan meringankan stress. Wanita hamil harus mengambil jumlah lecithin yang secukupnya untuk pembesaran sihat janin
  • Menghalang tekanan darah tinggi - memperbaiki tekanan darah tinggi dengan menghalang arteriosklerosis, menggalakkan peredaran darah
  • Memperbaiki prostat lelaki - kajian telah membuktikan masalah prostat dan urethra lelaki dapat diperbaiki dengan pengambilan lecithin dalam kuantiti yang banyak
  • Meringankan sembelit - lecithin adalah pelembut najis yang berkesan. Ianya melembabkan usus dan meleraikan toksin di dalam usus
Cadangan :

Untuk pemeliharaan kesihatan : 2 kali sehari, 3 kapsul setiap kali (sebelum atau selepas makan)

Untuk pelansingan, tekanan darah tinggi, pemecahan lemak : 2 -3 kali sehari, 6 kapsul setiap kali (sebelum atau selepas makan)

Harga :
Lecithin : RM52.50
Postage : RM10.00

Make Over Dinding Kaunter Bar

Assalamualaikum dan Hai...

Akibat dari join group Kelab Dekorasi Ikea... saya macam dah tak tentu arah bab mendeko rumah. Haha. Setelah 4 tahun lebih tinggal di rumah ni, barulah ada rasa nak deko rumah... selama ni memang suka deko rumah tapi feel tu belum betul-betul ada... 

Bajet ciput, jadi dekonya ala kadar je. Buat pun sikit-sikit... slow-slow. Takpe, janji ada progress =)

Kali ni deko nya tak banyak. Cuma tampal wallpaper je. Saya dah mula kenal wallpaper Kaison. Bagi saya satu bonus bila kenal Kaison ni sebab wallpaper dia murah je. Satu gulung dengan saiz 45cm x 10 meter cuma RM19.90. Bab pasang, saya pasang sendiri je... jimat. Hehe,

Sebelum tampal wallpaper, dinding ni memang tak berseri langsung, siap ada kesan conteng lagi..haha.


Buat- buat tak nampak jelah disaster kat area ni ye... hihi.


Dah siap pasang.. yeay! Baru laa nampak hidup sikit ruang ni. Untuk dinding rendah ni, oklah... takde la rasa terseksa sangat nak pasang.. kalau dinding tinggi tu memang lenguh la tangan.. harus buat berdua.

Sedikit tips yang saya dapat untuk pasang wallpaper ni... pastikan dinding tu bersih dari habuk... seeloknya, ratakan dinding tu. Dan, bila lekat kepingan sebelah tu, seeloknya, overlap sikit dalam setengah inci... tapi saya tak buat pun,,, huhu. Saya buat ikut suka hati.. Harap2 bertahan lamalah wallpaper ni.. 

Next time saya share pulak keseluruhan ruang ni ya... =)

Manfaat Utama Alfalfa Shaklee

Assalamualaikum dan hai =)

Alfalfa merupakan tumbuhan yang sangat kaya dengan nutrisi. Ianya kaya dengan protein, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji alfalfa menyediakan nutrisi menyamai segelas susu. Wow! Sesuai sangat untuk individu yang tak suka minum susu =)

Jom lihat manfaat utama Alfalfa dari Shaklee :

  • Mencuci darah, hati dan usus - ianya adalah makanan yng sangat beralkali dan boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit serta otot.
  • Melawan alahan - Memperbaiki keadaan kulir dan hidung sensitif, kurap, bau badan, dan ulat air (athlete's foot) dengan berkesan.
  • Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut - Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.
  • Menyingkirkan lemak dan kolesterol - kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.
  • Melawan tumor - memakan 30 - 50 tablet untuk mengalkalikan badan, dapat memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
  • Melegakan keletihan - melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit.
  • Mencegah/ merawat atritis - Melegakan sakit atritis.
Recommended :

Untuk kesihatan berpanjangan ~ 2 kali sehari - 10 biji setiap pengambilan

Untuk pencucian usus dan detoksifikasi,cuci darah dan lawan kanser ~ 3 - 4 kali sehari, 10 biji setiap pengambilan

Larutkan 10 biji alfalfa di dalam air, campurkan 3 biji Shaklee Peppermint Ginger Plus dan jus buah atau jus pekat untuk lebih enal. Ia baik untuk sistem usu dan perut. Sesuai diminum pada bila-bila masa.


Harga :
Alfalfa (S) 330 tablets : RM53.75
Alfalfa (L) 700 tablets ; RM97.50
Postage : RM10.00

Make Over Meja Lama Jadi Baru

Assalamualaikum dan Hai =)

Lama tak bercerita kat blog ni, rasa rindu pulak. Rindu pulak pada zaman aktif blogging. Sekarang ni zaman Facebook dan Instagram... blog dah makin suram. Eh, ye ke... Tapi bab nak cari info pasal travel, renovate & deco rumah, kita masih suka blogwalking kan.. betul tak?

Okeylah kali ni nak cerita aktiviti biasa-biasa... aktiviti takde kerja, cari kerja... hihi. Kisahnya kami anak beranak make over meja lama yang dah buruk dan tak berseri tu... yang macam dah taknak orang pandang kepada meja yang lawa, berseri dan tiba-tiba jadi rebutan. Hahaa,,,,


Ini mejanya,,, alahai sedih betul rupa dia kan. Ini meja lejen.. bertahun-tahun guna dari zaman saya sekolah rendah. Orang terakahir guna meja ni, adik saya. Wujud di rumah saya pun sebab adik nak tumpangkan meja ni kat sini sebab dia berpindah rumah sewa....

Jadi, alang-alang tinggal sini, biar saya make up kan meja ni,,, boleh la saya guna kejap. Hihi... nak make up ni saya cuma guna spray warna putih untuk bahagian kaki meja dan balut dengan wallpaper Mr DIY. Masa tu, ada wallpaper ni ada offer.. dapatlah beli dengan harga RM6.90 segulung... 


Hasil meja yang dah siap make up. Berubah rupa terus, kan?


Meja kedua yang di make up kan. Meja ni lagi lama usianya dari meja tadi. kalau tak silap, meja ni wujud masa umur saya 4 atau 5 tahun kot. Atau mungkin 6 tahun. Sekarang umur saya dah 32tahun... haaa lama betul meja ni bertahan kan... ni meja Along saya.. hihi. Tapi dah jadi harta saya pulak. Hihi...



Okey, siap! Dua-dua meja dah lawa, kan. Nampak macam meja baru dah. So, jadi lah rebutan di antara anak-anak saya. Haha... siap pesan, jangan pulangkan meja2 tu pak saudara diorang...hihi.... Bila post gambar2 ni ke group whatsapp famili pun, diorang teruja. Apatah lagi pemilik terakhir meja ni....

Okeylah..ni je make over nya.. Atleast bila dah make over ni, takdelah rasa nak buang atau beli yang baru, kan... jimat... jimat. Okey, next kita make over benda lain pulak =)

Silera Chia Seed Untuk Ibu Hamil & Menyusui Bayi

Assalamualaikum & Hai.

Ibu mengandung & menyusui bayi pun teringin nak amalkan Silera Chia Seed ni terutamanya ibu selepas bersalin, kan. Semua nak kurus semula. Semua nak dapatkan bentuk badan sebelum mengandung. Betul, tak? Tapi, boleh tak ibu mengandung dan menyusui bayi nak amalkan Silera Chia Seed ni?

Tentulah boleh!
Silera Chia Seed kan superfood yang menghimpunkan pelbagai zat dan sarat dengan nutrien. Ibu hamil dan menyusui bayi sangat perlu nutrien yang cukup untuk tubuhnya dan bayi =)

Bolehkah ibu mengandung/hamil mengamalkan SILERA CHIA SEED( SCS)

CHIA SEEDS adalah antara makanan lengkap yang menghimpunkan nutrients penting untuk ibu-ibu mengandung. Ibu mengandung memerlukan lebih Protein dan Kalsium bagi pembentukan tulang dan tumbesaran bayi. Kandungan Omega-3 yg ada didalam SCS bagus untuk ibu mengandung/menyusukan kerana ia membantu perkembangan otak, sistem saraf baby.

Mengikut kajian, ada sepuluh top superfood yg bagus untuk diamalkan:
  1. Chia Seeds
  2. Coconut Oil
  3. Flax Seeds
  4. Goji Berries
  5. Spirulina
  6. Cacao Powder and Nibs
  7. Avocado
  8. Hemp Protein
  9. Camu Powder
  10. Acai
Chia seeds no 1. So, apa lagi, jangan lupa amalkan chia seeds setiap hari.. Supaya uolls sentiasa sihat dan bertenaga!!



Promosi Sepanjang November 2016

Assalamualaikum dan Hai =)

Alhamdulillah, sekarang kita dah masuk bulan November. Cepatnya masa berlalu, dah hampir sampai ke hujung tahun pun. Okay lah, seperti biasa, setiap kali masuk bulan baru, Shaklee akan umumkan promosi untuk sepanjang bulan tersebut... jadi, apa promosi sepanjang November ni? Check it out =)

NUTRIFERON
Normal Price : RM181.25

BELI ENAM DAN PERCUMA 1
Retail Price : RM1,087.50
Postage : RM10.00

TWIN PACK ( Diskaun 5%)
Retail Price : RM344.35
Postage : RM10.00

ISTIMEWA!!!
Harga Promosi untuk sekotak : RM155.35
Postage : RM10.00

ALFALFA (L) 700 tablet
Normal Price : RM97.50

BELI TIGA DAN PERCUMA 1
Retail Price : RM292,50
Postage : RM10.00

ISTIMEWA!!!
Harga Promosi untuk sebotol : RM73.10
Postage : RM10.00

ALFALFA (S) 330 tablet
Normal Price : RM53.75

BELI TIGA DAN PERCUMA 1
Retail Price : RM161.25
Postage : RM10.00

ISTIMEWA!!!
Harga Promosi untuk sebotol : RM40.30
Postage : RM10.00

LECITHIN (180 Capsules)
Normal Price : RM52.50

BELI TIGA DAN PERCUMA 1
Retail Price : RM157.50
Postage : RM10.00

ISTIMEWA!!!
Harga Promosi untuk sebotol : RM39.35
Postage : RM10.00

VITALEA FOR CHILDREN (60 Tablets)
Normal Price : RM111.00

BELI TIGA DAN PERCUMA 1
Retail Price : RM333.00
Postage : RM10.00

ISTIMEWA!!!
Harga Promosi untuk sebotol : RM83.25
Postage : RM10.00

Okey, dah tau promosi dan harganya sekali, boleh lah buat pilihan nak yang mana dan berapa botol, kan. Jangan lepaskan peluang promosi bulan ni, terutamanya untuk uolls yang teringin nak kurus, Kombinasi Alfalfa + Lecithin sangat serasi dan mantap. Boleh add on Silera Chia Seed bersama untuk kesan yang lebih optimum =)

Jangan segan hubungi saya ya...

Siapa Yang Tidak Digalakkan Mengambil Silera Chia Seed

Assalamualaikum & Hai.

Silera Chia Seed ni memang Superfood yang sangat bagus untuk diamalkan. Tetapi, ada juga individu yang TIDAK digalakkan untuk mengambil Silera Chia Seed ni atas faktor kesihatan dan perubatan. Sebelum kita buat keputusan untuk mengambil Silera Chia Seed ni, jom kita check dulu adakah kita tergolong dalam golongan ini : 

Siapa yg *tidak digalakkan* mengambil SILERA CHIA SEED
  • *KANSER PROSTAT* tidak dibenarkan sama sekali
  • *Darah tinggi yang mengambil ubat ASPIRIN* tidak dibenarkan / atas kebenaran doktor sahaja
  • *Sakit jantung yang mengambil ubat ASPIRIN* tidak dibenarkan / atas kebenaran doktor sahaja
  • Baby yang *belum start* solid food tidak dibenarkan
  • *Pesakit buah pinggang* boleh dengan kuantiti air & chiaseed yang sediki. Cth : 500ml air + 3-5shake chiaseed
  • *Pesakit cyst* start dengan kuantiti yang sedikit.
  • *Tekanan darah rendah (Low BP)*
  • *Gula rendah (Low sugar)*
Alhamdulillah sekiranya anda boleh mengambil Silera Chia Seed ni. Dapatlah saya berkongsi kebaikannya bersama anda, Tetapi, jika tidak.. tidak mengapa. Kesihatan anda lebih penting pada saya. Lebih baik mencegah dari merawat, kan =)


Khasiat Silera Chia Seed

Assalamualaikum dan Hai.

Ramai juga yang hubungi saya untuk tahu apa khasiat Chia Seed ni. Kita dah tau kelebihan SILERA Chia Seed ni 100% Organik. Sekarang, kita nak tahu, apa khasiat SILERA Chia Seed ni. Jom!

  • Bagus utk kesihatan jantung
  • Melambatkan penuaan
  • Tinggi antioksida
  • Meningkatkan metabolisme
  • Mengurangkan selera makan
  • Membantu membina otot
  • Membantu penyerapan nutrient
  • Membantu penghadaman
  • Melawaskan pembuangan
  • Lebih cepat kenyang
  • Milk booster utk ibu menyusu
  • Memberi tenaga berpanjangan
  • Mengawal paras gula dalam darah

1 pack 200gm
Harga : RM33.00
Postage : RM8.00
COD sekitar Cyberjaya/ Putrajaya/ Puchong : RM5.00

Untuk membuat pembelian, boleh hubungi saya ya =)