ESP ~ Untuk Keperluan Protein Secara Total


Kenali Energizing Soy Protein

Energizing Soy protein ini merupakan satu-satunya produk yang :
  • Diiktiraf di seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yg sangat extensive dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan.
  • Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi ‘Non-Gmo (non-gentically Modifeid Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah.
  • Setiap 850g yang dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga dan boleh bertahan lama.
  • Satu-satunya produk yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. 
  • Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
  • kandungan indeks Glisemik (GI) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai untuk pesakit kencing manis.
“Indeks Glisemik – menempatkan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah. Karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai Indeks Glisemik (G.I) yang tertinggi manakala karbohidrat dengan G.I yang rendah pula memcahkan gula dengn perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam system badan anda. Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangkasamasa panjang. Sesetengah protein soya diproses dengn alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk kontaminasi bersilang degan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan. Energizing soy protein dicuci dengan air untuk mengekalkan isofalvon genestieon dan daidzein yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruahn kebaikan soya.

Secawan Esp ini bersamaan dengan 2x ganda daging, 4x ganda telur, 12x ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah dioserap oleh tubuh manusia.

Siapa Perlukan ESP?
  • Ibu mengandung
  • Ibu yang menyusukan bayi
  • Untuk Berdiet
  • Ketika Berpuasa
  • Pelajar
  • Yang inginkan kulit cantik
  • Yang sentiasa keletihan
  • Masalah kesuburan
  • Kesihatan

Apa Itu Protein?

Protein selain berfungsi sebagai zat pembangun dalam tubuh, protein juga berfungsi sebagai penyokong berbagai aktifitas organ tubuh dan metabolisme. Terdapat banyak fungsi protein, berikut adalah beberapa fungsinya :

Fungsi protein 
  • Setiap gram dalam protein dapat menghasilkan 4,1 kalori, yang sesuai sebagai sumber energi.
  • Mengatur metabolisme tubuh.
  • Protein sebagai sumber energi utama untuk yang sedang diet rendah gula.
  • Menjaga keseimbangan antara asam basa dan keseimbangan cairan dalam tubuh. Protein berperanan penting dalam menjaga kestabilan pH cairan tubuh.
  • Protein merupakan bahan dalam proses sintesis untuk hormon, zat antibodi,dan organel sel lainnya
  • Protein membantu proses pertumbuhan anak² dan remaja kerana sel-sel tubuh mendapat cukup keperluan zat pembangun.
  • Membantu proses meneutralkan atau menghancurkan zat-zat asing yang masuk ke dalam tubuh.
Sumber Makanan Yang Kaya Protein
  • Almond 
  • Kacang mede 
  • Kacang hijau, kacang hazel 
  • Kacang merah 
  • Jintan, biji bunga matahari
  • Biji labu
  • Daging merah
  • Daging unggas, 
  • Telur
  • Ikan 
  • Produk susu
  • Telur ayam
Kenapa Mesti Beli ESP?
  1. Awet muda - asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit dan lain.lain. Pengambilan yang konsisten dan kerap adalah kunci kepada awet muda
  2. Baik untuk hormon- kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah osteoporosis dan sakit jantung.
  3. Baik untuk prostat – Genestein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaanya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, monopous dan pembesaran prostat.
  4. Meremajakan Kulit – Merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, mempercepatkan sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.
  5. Pembekal tenaga – membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan system imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migraine, imsomnia dan tekanan.
  6. Membaiki pigmentasi – Membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi.
  7. Membaiki Memori – Meningkatkan kualiti memori, vitality, dorongan seksual dan rangsangan.

Adab Suami Ketika Isteri Mengandung =)

Mengandung merupakan beban dan tekanan terhadap wanita. dari segi fizikal, ia harus menampung kandungannya, tubuh badannya bekerja lebih kuat. jantungnya mengepam darah 40% lebih daripada keadaan biasa. buah pinggangnya harus mengendalikan pembuangan kotoran bayinya. wanita mengandung juga mengalami perubahan emosi.

ADAB SUAMI KETIKA ISTERI MENGANDUNG
Ketika isteri mengandung, suami hendaklah benar-benar bertanggungjawab terhadap isteri kerana perasaan isteri sangat sensitif pada saat itu. ia sangat memerlukan perhatian daripada suami yang disayanginya. Ada beberapa perkara yang perlu suami lakukan terhadap isteri yang sedang mengandung :

• suami hendaklah menunjukkan rasa kasih sayang terhadap isteri, sebagai teman hidup yang paling dekat.
• hendaklah berlaku jujur dan setia terhadap isteri serta hindari daripada bersikap kejam terhadap isteri.
• selesaikan dahulu jika ada perselisihan faham yang berlaku dengan isteri sebelum masuk tidur.
• jangan mudah mengeluarkan perkataan talaq kepada isteri.
• ketika isteri hampir bersalin, suami digalakkan membaca doa berikut, "La ila ha illa anta subha naka inni kun tum minadzolimin" maksudnya "Tiada Tuhan yang disembah melainkan Engkau Maha Suci. Engkau Ya Allah, sesungguhnya aku termasuk di kalangan orang yang zalim"
• suami hendaklah kerap solat sunat dan mendoakan agar isteri dan anak dalam kandungan selamat.

DORONGAN SUAMI SEMASA ISTERI BERSALIN
Suami yang soleh akan turut merasakan penderitaan isterinya walaupun tidak secara langsung. Suami harus banyak terlibat dalam proses jagaan kehamilan, kelahiran bayi dan perhatian terhadap isteri.
Suami hendaklah memberi motivasi kepada isteri agar tetap tabah dan bersabar, di samping itu suami harus banyakkan berdoa dan beristighfar dan selawat. Dengan cara ini perasaan isteri akan menjadi tenang dan mudah bersalin.


Waktu pantang dan selepas kelahiran bayi juga dapat menimbulkan tekanan jiwa dan emosi isteri kerana ia harus menyusu dan membersihkan bayi antara 2-3 jam setiap malam. suami yang baik akan berusaha mengurangi beban isteri dan turut menjaga bayi di waktu malam.

Begitu seterusnya perhatian dan tanggungjawab suami terhadap isteri itu berterusan, semenjak hamil sehinggalah menjaga anak adalah pekerjaan yang harus dibantu oleh suami agar isteri dapat merasakan kebahagiaan dan keringanan dalam menjalankan tanggungjawab yang berat itu.

LIKE n SHARE

Soya Saya

Assalamualaikum...

Mari saya kongsi satu pengalaman. Masa pregnant anak pertama, saya suka sangat minum soya. Beli pulak yang homemade. Masa tu ada seorang staff kklw jual air soya. Kami panggil dia Abg. Mail Soya. Kalo dia tak jual, tak de la saya minum. Saya tak beli yg jual kat kedai2 biasa. Sebab saya bukan penggemar soya. Jadi saya agak memilih.

Pregnant anak ke dua dan ketiga, saya minum soya Melilea. Masa ni payah dah nak dapat soya homemade tadi. Cuma anak ke tiga paling kurang minum soya sebab susah nak dpt bekalan Melilea.

Pregnant anak ke empat, saya dah senang-lenang bancuh soya sendiri kat umah. Siap boleh mix dgn air yg saya suka pulak tu. Memang takde masalah bekalan. Bekalan sentiasa ada. Kalau time harga murah ni mmg heaven! Borong stok sampai pantang & Breastfeed nanti. Dan yg bestnya, Soya Shaklee non GMO tau! Diproses drpd soya terbaik dan menggunakan air, bukan alkohol pd suhu yg rendah. Best, best..banyak lg perbezaan soya shaklee ni. Next entry saya akan kongsikan lg. Stay tuned!!

Blog Aainaa's Bakehouz

Assalamualaikum...

Masih belum terlambat untuk saya share di sini yang saya sudah launch blog rasmi dan khas untuk jualan hasil bakeri saya. Blog ini mula beroperasi sejak September 2014. Jemput singgah blog ya. Jika berkenan, boleh la menempah dessert kegemaran u all =)


Klik sini :


Secara ringkasnya, saya sudah memulakan bisnes bakeri secara serius sejak tahun 2009 =)

Promosi Oktober ~ Buy 6 Free 1 Energizing Soy Protein

Assalamualaikum...


Promosi hebat bulan ni. Hot selling Shaklee
Energizing Soy Protein

Bulan ini merupakan masa yang tepat dan terbaik untuk memiliki ESP pada harga jimat walaupun satu tong! Harga biasa ialah RM150 untuk satu tong. Tapi, bulan ini ianya sangat-sangat murah dari biasa. Yang bestnya lagi, jika beli satu set promo, iaitu beli 6 tong, anda akan dapat satu tong percuma! Best, kan! Yang bestnya lagi... dapat keahlian percuma dan tentu-tentulah pada bulan berikutnya anda akan menikmati cash bonus sebanyak 5%.

Hmmm... bayangkan keistimewaan yang anda dapat sekiranya grab 6 tong percuma satu tu. Best kan. Bertimpa-timpa faedah u all dapat =)

Jangan bertangguh! Promosi bakal berakhir pada 31 Oktober 2014. Jangan segan-segan hubungi saya untuk dapatkan ESP murah anda!

Closing September 2014 ~

Assalamualaikum...

Tepat jam 12.00 tgh malam, sistem GE Shaklee2u terus locked! Menandakan telah berakhirnya tempoh closing, maka tamatlah perjuangan untuk September. Tamatlah promosi beli enam percuma satu Shaklee Collagen Powder. Alhamdulillah, telah selamat closing.

Perjuangan masih perlu diteruskan untuk Oktober. Semoga Oktober memberi lebih sinar buat saya dan team ANME. Semoga ada keajaiban yang sekian lama didambakan itu. Aamiin.

Semoga Allah datangkan rezeki dari arah yang tidak disangka-sangka untuk Oktober ini. Aamiin....

 

Meal Shakes Buat Ibu Hamil

Assalamualaikum...

Ada ibu2 preggy susah nak telan pil masa pregnant. Jgn susah hati, Shaklee ada sediakan Multivitamin serbuk tau! Just tambah dlm susu/ jus / aiskrim/ yogurt / etc.
  • Menyediakan 24 vitamin, mineral dan zat perlu
  • Kaya dengan protein
  • Mengandungi asid folik, biotin, kaya dgn kalsium & magnesium 
  • Mengandungi vitamin A, C, E, Zink
  • Mengandungi Vitamin B lengkap, zat besi dan copper 
  • Kaya dgn serat larut
Dapatkan HARI INI, selewat2nya 31 Oktober 2014 sempena promo! Murah dari biasa tau. Yg menariknya lagi, boleh share dgn anak2.

BELI 3 DAPAT 4!
SHAKLEE MEAL SHAKES


Saya Resign dan Pilih Bisnes Dari Rumah ~ Makan Gaji Vs Bisnes Sendiri Part 1

Assalamualaikum...

Wah wah.. macam gempak je tajuknya ya. Hehe. Sekadar perkongsian saya sebagai ex-gomen staff. Sempena genap 10 tahun batch saya dalam perkhidmatan awam ( 21 Sep 2004 - 21 Sep 2014 ) dan juga sempena minggu gaji gomen. Anyway, tahniah saya ucapkan buat kawan-kawan batch saya yang masih bertahan dalam perkhidmatan awam. Cuma saya, awal-awal dah menarik diri untuk kembali kepada fitrah seorang isteri dan ibu.

Hmmmm... sebenarnya, selama hampir 10 tahun dalam perkhidmatan awam, jujurnya saya bagitau... saya kurang cakna bab gaji. Hmmm... bila tarikh gaji masuk, bulan berapa gaji naik, berapa bonus dan macam-macam lah. Ohh.. bukanlah saya sombong dengan gaji. Takkkk.... cuma memang dah sifat azali saya begitu. Tak de lah minat sangat sebab... gaji saya tetaplah begitu.. takde perubahan amaun kecuali ada kenaikan gaji atau bonus. Atau ada OT... hmm, takyah cakap la pasal OT..mmg saya tak OT.. kalau ada pun, saya claim cuti. Hehe. Cuma, bila gaji masuk.. saya buatlah kira-kira perbelanjaan untuk bulan tu sahaja. Alamakkk... jangan pulak ada yang kata saya tak bersyukur. Hehe. Bersyukur tu tetap kena bersyukur. Cuma... kepuasan... hmm yg ni kompleks sikitlah nak cerita.

Jangan kan gaji saya, gaji suami saya pun saya tak ambil kisah sangat. Haha. Bila gaji dia masuk, berapa gaji dia dan macam-macamlah yang biasanya para isteri suka nak tau kan. Yang saya tau, suami saya tak pernah abaikan nafkah keluarga walaupun saya ada income sendiri.. itu dah memadai.

Excited saya agak kurang ketara sebab ianya berstatus pendapatan tetap. Rajin ke, malas ke, ponteng keje ke... gaji tetap masuk. Amaun tak berkurang lak tu. Tapi, sejak saya kenal dan join Shaklee.. ia memberi saya satu impak. Impak Maksima. Haaa.. tapi still takde impak kat gaji laa... ia bagi saya satu keseronokan dalam menentukan habuan gaji kedua saya. Hehe. Faham tak? 

Shaklee memberi pendedahan baru kepada saya untuk dibayar atas apa yang saya usahakan pada bulan itu. Ayat mudahnya, kalau bulan tu saya perform, banyak buat sales, cecah target saya, coaching dll maka insyaAllah, besar lah gaji saya sesuai dengan usaha saya. Kalau saya malas-malas.... takde la gaji bulan tu. So, takde la income. So, mana best? makan gaji ke bisnes sendiri? Mestilah bisnes sendiri. Saya berpeluang create berapa amaun gaji saya bulan tu. Kan mencabar tu.... =)

Sejak tu jugak, saya mula apply pada bisnes kek saya. Saya mula letak target berapa RM sales nak capai bulan tu. Ia memudahkan saya menentukan berapa keuntungan, modal, dan juga gaji saya. Haaa.. menarik tak. Saya letak berapa gaji saya nak bulan tu. So, selagi tak capai target, saya akan bakeeeee sampai la saya puas hati dengan pencapaian bulan tu. Ianya satu kepuasan maksima saya compare dengan kerja saya makan gaji.

Oh.. takde la saya kata tak best makan gaji. Makan gaji tak mencabar. Makan gaji itu ini.... atas rezeki masing-masing la. Dan, dah ditentukan oleh NYA yang u all sangat diperlukan dalam satu-satu servis tu. Bertahan nya u all pada profesion skrg sebab, itulah sumber rezeki u all yang Allah dah tetapkan. Dan Saya tak pandang serong pada yg makan gaji. Alaaa... suami saya pun kerja makan gaji. Cuma saya je pilih jalan ni...

Hmm... kalau saya nak duk umah goyang kaki je lepas resign pun takde masalah. Tunggu je suami saya hulur duit belanja bulan2. Wahhh... best tu. Tapi, saya tak minat. Saya bosan. Dan, memilih jalan tu membuatkan saya kurang berpeluang untuk memberi. Ya... memberi la kepada sape2 yg memerlukan terutamanya famili kita, mak ayah kita. Sebenarnya, sebelum saya resign pun mmg saya dah aktif berbisnes. Sebabnya, itulah cara saya dapat memberi lebih kepada orang tua saya... =)

Dan, point penting kenapa saya pilih resign dan bisnes sendiri? Sebab... saya nak famili time. Saya nak besarkan sendiri anak-anak saya. Tak perlulah saya hantar ke taska, tak perlulah husband saya allocate duit utk taska, gajikan maid, dan macam-macam lah. Oh tidakkkk... ada yang kata jadi surirumah takde masa nak berbisnes? Isk isk iskkkkk.... salah tu. ia bermula dengan passion dan cita-cita. Rutin harian kita bukan 24hours kelek anak, kan? Bisnes dari rumah, memadai spent atleast 2 - 3 jam sehari. Tapi, kalau nak income besar lagi, kenalah berkorban lebih sikit ya. 

Oklah... sekian saja coretan buat masa ini. Nak join bisnes Shaklee di bawah empayar saya? Hanya perlukan fokus, semangat dan cita-cita yang tinggi. Modal cuma RM65. Dan menariknya, boleh jadi percuma! Saya tidak amalkan front loading. Tapi saya bimbing dari zero to hero. InsyaAllah!

Soothing Radiance Whitening Softener

 
Soothing Radiance Whitening Softener (150ml)
  • Melembapkan dan mengembalikan keseimbangan pH semula jadi kulit
  • Kulit terasa lebih segar dan lebih anjal dengan ekstrak Rosemary
  • Kudzu menegangkan dan mencerahkan kulit
  • Marshmallow membekalkan lembapan penting
  • Sungguh berkesan untuk menyihatkan dan menyerikan kulit

Overnight Renewal Whitening Cream

Overnight Renewal Whitening Cream (48g)
  • Bertindak sepanjang malam untuk memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit
  • Linden membekalkan khasiat dan melembapkan lapisan kulit paling dalam
  • Scullcap mencerahkan dan melegakan keradangan kulit
  • Vitamin C aktif mengurangkan jeragat dan cela serta mengembalikan kecantikan kulit
  • Kulit terasa lebih halus, lebih lembut dan tampak lebih berseri apabila anda bangun daripada tidur pada keesokan harinya

 
Copyright © Kecantikan Yang Berseri | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in