Belian Suplemen Shaklee Secara Online & Menggunakan Kad Kredit di aainaa-nadirah.com

Assalamualaikum....

Pertama sekali, saya ucapkan juta² terima kasih buat pengunjung dan pelanggan aainaa-nadirah.com. Sesungguhnya Allah telah pertemukan kita di sini. Alhamdulillah.

Berita Baik!!

Kini, sangat mudah mendapatkan suplemen Shaklee secara online di www.aainaa-nadirah.com! Hanya perlu klik klik!

aainaa-nadirah.com kini dilengkapi sistem belian online dengan menggunakan sistem eSell yang telah dibangunkan sendiri oleh pihak Shaklee. Sistem eSell ini memudahkan para pengunjung mahupun pelanggan aainaa-nadirah.com untuk membuat belian terus tanpa melalui saya. Sungguh mudah dan cepat.

Hanya perlu klik button seperti ini pada entri² berkaitan.


Anda akan direct menuju kepada sistem belian online Shaklee. Hanya perlu sahkan produk yang dingini, kuantiti, masukkan detail diri dan penghantaran serta buat bayaran menggunakan kad kredit/ kad debit. Sangat mudah. Setiap penghantaran akan dikenakan bayaran RM10 untuk Semenanjung Malaysia, manakala RM20 untuk Sabah dan Sarawak. Walaubagaimanapun, penghantaran adalah percuma untuk pembelian melebihi RM800.

Sekarang anda boleh membeli Suplemen Shaklee anda menggunakan CREDIT CARD/ DEBIT CARD! Mudah dan sambil² tu boleh collect point Credit Card!

Sekiranya dalam satu² set yang dipilih terdapat produk yang tidak diingini, anda hanya perlu untick produk tersebut. Anda juga boleh mengubah kuantiti ikut kesesuaian dan keinginan anda.

Tips Penting!
Membeli di entri² tertentu, bermaksud anda hanya boleh membeli produk yang ada di dalam entri berkenaan. Sekiranya anda ingin membeli secara rambang, contohnya hendak membeli ESP + Herbal Blend + NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleanser sahaja, anda boleh membuat pembelian dengan klik Button Shaklee's Shopping Cart di bahagian sidebar kanan blog ini. Gambar seperti di bawah:

Di sini, terdapat senarai penuh produk keluaran Shaklee. Hanya perlu untick produk yang tidak diingini.

Sistem eSell sangat seronok untuk digunakan kerana ia memudahkan anda membeli. Jangan risau, saya tetap menyediakan After Sales Service kepada anda. Saya tetap akan Follow Up pelanggan² saya walaupun kita tidak bersua muka dan berurusan secara terus.

After Sales Servis sangat penting supaya saya dapat memastikan pelanggan saya mendapat panduan pengambilan vitamin yang betul dan saya dapat pantau proses penyembuhan (Healing Crisis) pelanggan saya.

Selamat membeli-belah keperluan suplemen anda di aainaa-nadirah.com. Anda gembira, saya bahagia =)

My Kids and Meal Shakes's Story. A Review...

Assalamualaikum...

Sekadar perkongsian dari seorang mama kepada seorang mama... Isu pemakanan dan kesihatan anak. Tapi sebelum tu, mari saya perkenalkan anak-anak saya yang seramai tiga orang ini...

 Nur Safiyyah Aqilah. Lahir 20 April 2008

Nur Sarah Atiqah, lahir 14 Januari 2010. Nur Amirah Hannani, lahir 18 April 2012.

Alhamdulillah, mereka membesar dengan sihat dan aktif dengan izin Allah. Cuma, mungkin mereka tak nampak chubby. Nampak kecik dan kurus je. Hmmm.. mungkin follow baka mama nya yang memang tak tinggi dan kurus. Hehe. Anak sulung dan anak ke dua saya, ke dua-duanya minum susu Dugro 3-6 tahun. Anak kecik saya tu, baru je beberapa bulan menerima susu Dutch Lady 123 Chocolate. Anak yang kecik tu bermasalah sikit nak diberikan susu tepung sebab dia sangattt memilih susu. Dari brand murah sampai mahal saya cuba, semua dia reject. Akhirnya, Dutch Lady saja yang dia nak minum.



Bercerita mengenai Meal Shakes dan mereka. Sebenarnya saya mula perkenalkan Meal Shakes ni pada hujung tahun 2012. Itupun, saya cuma berikan pada anak sulung dan anak ke dua. Amirah masih breastfeed masa tu. Umur pun belum setahun. Niat asal saya mencuba... supaya selera makan anak-anak saya bertambah, dan kesihatan diorang lebih baik. Biasalah, budak² hantar ke taska kan selalu demam selsema.

Mengenai selera makan.. memang agak sadis jugaklah. Disebabkan diorg ni memang agak picky eater. Asyik minum susu aje kan. Mama mana yang tak risau. Sebab nampak tak balance diet di situ. Maka dari situ lah saya ikhtiar dengan Meal Shakes. Untuk permulaan, hanya sesudu teh sahaja saya tambah ke dalam susu diorang. Start dengan dos yang rendah. Untuk permulaan tu, dekat seminggu kot diorang berak². Seingat saya sebelum tu diorang ni jenis tak lancar 'membuang' juga. Tapi, saya redha je. Dan saya teruskan je beri setiap hari.... anggap tu healing crisis. Selepas satu minggu, Alhamdulillah dah okay.. xde berak². Berak macam biasa dah.. lancar dan selesa =)

Sekarang, selera makan diorang bertambah baik. kesihatan juga baik. Sangat jarang demam batuk selsema. Seingat saya, sangattt lama diorang tak diserang demam. Alhamdulillah! Sekarang pun saya dah naikkan dos kepada satu sudu teh, tiga kali sehari.


Untuk Amirah, saya baru mulakan dalam sebulan lebih. Awal² tu saya just letak sesudu kecil je. Tapi, disebabkan saiz badan Amirah tak seperti umurnya, maka saya terus bagi 1 sudu teh, 3 kali sehari. Alhamdulillah, kalau awal² dulu.. kalau bancuh susu dia 180ml, mesti dia tak habis dalam 90ml. Tapi sekarang ni, bancuh 180ml pun tak cukup. Memang satu perkembangan yang best sebab macam saya bgtau tadi, dia sangat memilih susu dan cerewet. Bab makan pun Alhamdulillah... selera sangat². Bab poo poo pun... best sebab hari² mesti membuang. Bab aktif dan IQ dia pun semakin baik.

Saya memang tak boleh nak berikan diorang Pediasure atau lain² susu untuk galakkan tumbesaran diorang. Sebabnya, anak² saya susah nak terima susu lain dr yang diorg biasa minum. Jadi, solution-nya, Meal Shakes adalah yang terbaik. Satu sude teh ke dalam susu diorang tak mengubah rasa asal susu, malah lebih sedap berkrim =)

Alhamdulillah... kadang² apa yang kita buat untuk anak kita tu nampak remeh je. Tapi impak dia besar. Mungkin bagi sesetengah mama, Meal Shakes tu agak mahal. Tapi, bagi saya taklah. Satu tin Meal Shakes boleh bertahan hingga 3 bulan penggunaan. Malah, saya sendiri join minum. Hihii... Mahal hanya pada harga. Tapi efek kesihatan yang anak² dapat adalah priceless!


Sekian....

Hubungi saya untuk mendapatkan ready stock, konsultasi percuma, harga istimewa menepati bajet & keistimewaan sebagai pelanggan aainaa-nadirah.com
ATAU
Klik di bawah untuk pembelian secara online menggunakan kad kredit/ kad debit. Anda tetap akan menikmati After Sales Services dari aainaa-nadirah.com


Lain-lain perkongsian :

Waktu Solat Menurut Al-Quran Dan Sains

Assalamualaikum...

Solat menjadi Ibadah utama seorang muslim, kewajipan solat ini menjadi salah satu cara untuk berkomunikasi langsung seorang hamba dengan Tuhannya. Banyak hikmah di dapati berkaitan perintah solat ini. Baik secara kesihatan, psikologi, sains, dan masih banyak lagi hikmah yang lain. Salah satu hikmah diperintahkan solat sebanyak 5 (lima) waktu. Rahsia ini terungkap berdasar beberapa kajian dan pengamatan para ahli di bidangnya.
Perpindahan waktu adalah bahagian dari kekuasaan Allah swt yang mempunyai hikmah dan kekhususan pada masing-masing. Setiap peralihan waktu solat, sebenarnya bersamaan dengan terjadinya perubahan tenaga alam yang boleh diukur dan dapat dirasakan melalui perubahan warna alam. Fenomena perubahan warna alam adalah sesuatu yang tidak asing lagi bagi mereka yang akrab dengan dunia fotografi.

WAKTU SUBUH
Pada waktu ini, alam berada dalam spektrum warna biru muda yang bersesuaian dengan frekuensi tiroid (kelenjar gondok). Dalam fisiologi, tiroid mempunyai pengaruh terhadap sistem metabolisme tubuh manusia. Warna biru muda juga mempunyai rahsia tersendiri berkaitan dengan rezeki dan cara berkomunikasi. Mereka yang masih tertidur pulas pada waktu Subuh akan menghadapi masalah rezeki dan komunikasi. Hal ini terjadi kerana tiroid tidak dapat menyerap tenaga biru muda di alam ketika ruh dan jasad masih tertidur. Pada saat Azan Subuh berkumandang, tenaga alam ini berada pada tingkatan optimum. Tenaga inilah yang kemudian diserap oleh tubuh kita terutama pada waktu ruku ‘dan sujud.

WAKTU ZOHOR
Warna alam menguning dan berpengaruh terhadap perut dan sstem pencernaan manusia secara keseluruhan. Warna ini juga mempunyai pengaruh terhadap hati. Di samping itu warna kuning ini juga mempunyai rahsia yang berkaitan dengan keceriaan seseorang. Jadi bagi mereka yang selalu ketinggalan atau melewatkan solat Zuhur berulang-ulang kali, akan menghadapi masalah dalam system penghadaman serta berkurang keceriaanya.

WAKTU ASAR
Warna alam berubah menjadi oren. Hal ini mempunyai pengaruh yang cukup signifikan terhadap keadaan prostate, uretus, ovary, testis dan sistem pembiakan secara keseluruhan. Warna oren di alam juga boleh mempengaruhi kreativiti seseorang. Orang yang kerap tertinggal waktu Asar akan menurun daya kreativitinya. Di samping itu, organ-organ pembiakan juga akan kehilangan tenaga positif dari warna alam tersebut.

MENJELANG MAGHRIB
Warna alam berubah menjadi merah. Pada waktu ini kita kerap mendengar nasihat orang-orang tua agar kita tidak berada di luar rumah. Nasihat tersebut ada benarnya, kerana pada saat Maghrib tiba, spectrum warna alam selaras dengan frekuensi jin dan iblis. Pada waktu ini jin dan iblis amat bertenaga kerana mereka bergema atau ikut bergetar dengan warna alam. Mereka yang sedang dalam perjalanan sebaiknya berhenti sejenak dan mengerjakan solat Maghrib terlebih dahulu. Hal ini lebih baik dan lebih selamat kerana pada waktu ini, banyak interferns atau tumpang tindihnya dua atau lebih gelombang yang berfrekuensi sama atau hampir sama dan boleh menimbulkan fatamorgana yang boleh merosakkan penglihatan kita.

KETIKA WAKTU ISYA’
Alam berubah menjadi nila dan selanjutnya menjadi gelap. Waktu Isya ‘menyimpan rahsia ketenteraman dan kedamaian yang frekuensinya sesuai dengan sisitem kawalan otak. Mereka yang kerap ketinggalan waktu Isya ‘akan sering merasa gelisah. Ketika alam mulai diselimuti kegelapan, kita dianjurkan untuk merehatkan tubuh ini. Dengan tidur di waktu tersebut, keadaan jiwa kita berada pada gelombang Delta dengan frekuensi di bawah 4 Hz dan seluruh sistem tubuh memasuki waktu rehat. Selepas tengah malam, alam mula bersinar kembali dengan warna-warna putih, merah jambu, dan kemudian ungu. Perubahan warna ini selaras dengan frekuensi kelenjar Pineal (otak kecil), kelenjar Pituitary (bawah otak), thalamus, dan hypothalamus. Maka kita sepatutnya bangun dari tidur, dan pada waktu-waktu ini kita mengerjakan solat malam. 

Wallahu ‘alam Bishowwab. 
(Aneka Sains)
Detik Islam

Glukosa Tidak Seimbang? Kawal Dengan Sugar Control Set

Assalamualaikum...


Pemyakit Kencing Manis semakin menular dikalangan ramai orang tetapi ramai yang tidak sedar mereka mempunyai risiko yang tinggi untuk mendapatnya. Menurut Persatuan Diabetes Malaysia, sebanyak 1.2 juta rakyat Malaysia menghidapi penyakit kencing manis. Penyakit kencing manis membawa kepada :
  • Penyakit jantung
  • Penyakit buah pinggang
  • Luka lambat sembuh
  • Hilang fungsi saraf
Set Sugar Control Shaklee membekalkan nutrisi lengkap untuk meningkatkan kesihatan pengidap kencing manis.

Kebaikan :
  • Mengekalkan paras gula sihat dalam darah*
  • Melegakan rasa kebas dan semut-semutan*
  • Membantu penyembuhan luka*

Kandungan Set :

Energizing Soy Protein
Merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur . Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai kepada pengidap kencing manis.

Indeks Glisemik menempatkan kedudukan karbohidrat berdasarkan impaknya terhada[ paras gula dalam darah. Karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai Indeks Glisemik yang tinggi manakala karbohidrat dengan Indeks Glisemik yang rendah memecah gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan. Mengekalkan paras gula rendah dalam darah amat penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangk masa panjang.

Vita-lea Iron Formula
Merupakan multivitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sepertimana yang disarankan oleh RDA.Tablet Vita-Lea juga disaluti Spirulina. Dihasilkan melalui kaedah terkini dan teknologi eksplosif dan kompleks, disebut sebagai "Explo-tab". 

Manfaat utama bagi pengidap kencing manis ialah, memberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus. Selain itu ia juga sebagai pelengkap nutrisi dan meengkatkan stimulasi metabolisma.

GLA Complex
GLA Shaklee diekstrak dario Borage yang mengandungi lebih 2 kali ganda GLA dalam EPO. Ia juga 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang merupakan sumber terbaik Omega-6. Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. 

Manfaat bagi pesakit kencing manis ialah, ianya herba tradisi yang merawat ulser, mengeluarkan virus,melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina. Ia juga menghalang komplikasi diabetes - merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua.

Alfalfa Complex
Alfalfa telah digunakan oleh manusia sejak lebih dari 2500 tahun dan telah dikenalpasti sebagai makanan paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakannya tidak terdapat di dalam buah-buhan mahupun sayuran. Ia diperkaya dengan protein, asid amino, klorofil, serat. 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fotokimia. 

Manfaat kepada pengidap kencing manis ialah, mencuci hati, darah dan usus. Ianya adalah makanan sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah, mencantikkan kulit dan menguatkan otot. Ia juga menyingkirkan lemak dan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Selain itu, ia juga melegakan keletihan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit.

Sustained Released Vita-C 500mg
Setiap tablet Vita-C Shaklee mengandungi 120mg bioflavonoid (25% dari bioflavonoid diekstrak dari kulit buah) yang juga dikenali sebagai Vitamin C Complex. Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan vitamin C di dalam tubuh kita, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas. 

Manfaat buat penderita kencing manis ialah, memperbaiki simptom pendarahan. Kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam di kulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar. Ia juga membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman serta mengukuhkan sistem imun.

Zinc Complex
Dirumus dari zinc glukonat semulajadi bergabung dengan nutrient semulajadi yang lain seperti kalsium dan serbuk alfalfa untuk menghasilkan zinc yang mudah diserap oleh tubuh kita. Zinc sesuai untuk pengambilan jangka panjang. Ianya berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum dari tubuh. 

Manfaat buat insan yang diuji oleh penyakit kencing manis ialah, ia membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, seterusnya memperbaiki diabetes. Ia juga mempercepatkan pemulihan luka dalaman dan luaran, pemulihan selepas pembedahan, memperbaiki alergik dan bintik di kulit.

Sekian...

Hubungi saya untuk mendapatkan ready stock, konsultasi percuma, harga istimewa menepati bajet & keistimewaan sebagai pelanggan aainaa-nadirah.com
ATAU
Klik di bawah untuk pembelian secara online menggunakan kad kredit/ kad debit. Anda tetap akan menikmati After Sales Services dari aainaa-nadirah.com

Kencing Manis @ Diabetes Mellitus

Assalamualaikum...

Hari ni bercerita sedikit berkenaan penyakit kencing manis atau nama perubatannya - Diabetes Mellitus. Oh ye, hari ini saya berminat nak share tentang kencing manis Jenis 2. Di mana, 90% penderita penyakit ini adalah dari Jenis 2. 


Kencing manis jenis 2 terjadi apabila sel-sel tidak bertindak balas dengan baik, badan mengeluarkan terlalu sedikit insulin atau insulin yang dihasilkan tidak mencukupi. Maka, apabila ini terjadi, gula dalam darah akan melebihi paras normal.


Apakah Itu INSULIN?
Ia merupakan sejenis hormon yang dihasilkan oleh sel kalenjar pankreas yang juga dikenali sebagai Langerhans Islets (kepulauan kecil).Tugas Insulin tadi ialah mencernakan glukosa dalam darah dan membenarkan glukos dalam darah menembusi dinding sel.

Apabila hormon insulin tidak mencukupi ataupun tidak berkesan, ia akan menyebabkan gula tidak dapat masuk ke dalam sel-sel dan seterusnya akan mengakibatkan paras gula darah tinggi.Kencing manis ataupun Diabetes dikatakan penyakit kronik yang tiada ubat dan akan kekal seumur hidup. Walaubagaimanapun, ianya penyakit yang boleh dikawal.


Ambil Berat!
Kencing manis yang tidak terkawal boleh mempercepatkan penyempitan salur darah dan menyebabkan penyakit jantung koronari.

Antara Masalah Pengidap Kencing Manis :
  • Serangan Jantung
  • Kegagalan Buah Pinggang
  • Kebutaan/ Ketarak
  • Angin ahmar/ Strok
  • Koma
  • Sakit saraf/ Mati pucuk
  • Lemah tenaga batin (lelaki)
  • Gangren/ anggota tubuh badan mati atau membusuk
Kenali Simptom Kencing Manis :

  • Paras gula darah tinggi - Selepas makan, tahap gula darah akan meningkat secara semulajadi. Namun, tahap gula darah yang tinggi secara berterusan adalah tidak normal.
  • Dahaga dan kerap kencing terutamanya di malam hari - Walaupun telah meminum banyak air sebelum tidur, rasa haus tidak hilang malah kerap ke tandas. Ini kerana, apabila terlalu banyak glukosa dalam darah, buah pinggang akan bekerja keras untuk menghilangkan gula tambahan tersebut dan mengakibatkan badan kekurangan air. 
  • Letih, lesu dan cepat marah - Badan bekerja lebih kuat untuk mengimbangi kekurangan glukosa akan menyebabkan keletihan. Kerap bangun malam untuk ke tandas juga menyumbang kepada keletihan dan seterusnya menyumbang kepada sikap cepat marah.
  • Berat badan susut secara tiba-tiba - Apabila hormon insulin tidak membekalkan glukosa ke dalam sel-sel tubuh yang boleh digunakan sebagai tenaga, badan akan menganggap ia kelaparan dan menguraikan lemak-lemak pada otot sebagai sumber tenaga alternatif. Ini akan menyebabkan badan susut 2-3kg dalam tempoh 2-3 bulan.
  • Sentiasa rasa kelaparan -Apabila tidak mempunyai insulin ataupun insulin tidak bertindak seperti biasa, glukosa tidak dapat diproses oleh badan seperti biasa dan menyebabkan tahap gula dalam darah jatuh atau menurun tiba-tiba. Apabila ini terjadi, badan menganggap anda lapar dan perlu lebih glukosa untuk berfungsi.
  • Luka lambat sembuh - Tanda paling umum dan klasik kerana saluran darah telah dirosakkan oleh glukosa berlebihan yang bergerak di dalam arteri. Ini menyukarkan darah yang diperlukan untuk membantu penyembuhan sukar sampai ke anggota badan.
  • Terdedah kepada jangkitan kulat (gatal-gatal) - Diabetes melemahkan imunisasi. Bermakna, anda mudah diserang pelbagai jangkitan. Jangkitan yang biasa ialah yis (candida) dan jangkitan kulat yang lain. Golongan wanita perlu lebih berhati-hati terhadap jangkitan yis pada faraj.
  • Penglihatan kabur - Glukosa yang tinggi dalam darah mengubah bentuk kanta mata dan menyebabkan penglihatan kabur. Namun, akan kembali kepada asal apabila paras gula dalam darah kembali atau hampir normal. Akan tetapi, jika dibiar dalam tempoh yang panjang ia akan menyebabkan kerosakan kekal atau buta.
  • Tidak selesa pada kaki & tangan - Rasa semut-semut , kebas dan kesakitan membakar atau bengkak pada tangan dan kaki menandakan saraf dirosakkan oleh kencing manis. Jika dibiar paras gula tinggi pada waktu yang lama, akan menyebabkan kerosakan saraf yang kekal.
  • Kulit merengsa - Boleh menjadi tanda amaran kencing manis atau masalah kulit lain seperti acanthosis nigricans. Kulit di sekitar leher dan bahagian ketiak menjadi gelap. Ketika tahap ini, pesakit mungkin telah mula mengalami proses penentangan insulin walaupun gula dalam darah tidak tinggi.
Bagaimana Mengawal Kencing Manis?
  • Pemakanan - Makanlah pelbagai jenis makanan mengikut umur dan aktiviti. Lebihkan memakan buah dan sayur-sayuran. Kurangkan mekanan berkarbohidrat dan bergula supaya kalori dalam sehari dapat dikawa.
  • Bersenam - Lakukanlah senaman bagi mengurangkan berat badan dan menyihatkan jantung dan paru-paru.
  • Penjagaan berat badan - Pesakit dengan berat badan berlebihan akan mendapati tahap gula dalam badan sukar dikawal.
  • Pemeriksaan diri sendiri - Terutama pada jari dan kaki yang kebas untuk tanda luka atau jangkitan kerana deria rasa sakit berkurangan. 

Sekian.....

 
Copyright © Pengedar Shaklee Puchong, Putrajaya & Cyberjaya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in