Mengalir Air Mataku Mendengar Ceritanya !!!!!

Assalamualaikum......

Kisah di bawah saya share (dengan kebenaran) dari blog pasangan Master Coodinator Shaklee (www.mariafirdaus.com.my)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Assalamualaikum,

Hari Ahad yang lepas, saya ada di Kuala Lumpur. Menghadiri Program Magic Aura Shaklee di Kelab Sultan Sulaiman.

Di sebelah petang, di penghujung program ada perkongsian yang sangat hebat. Saya yang pada mulanya duduk di belakang. Tiba tiba terdiam mendengar perkongsian daripada seseorang.

Sebelum perkongsian di mulakan. Saya hairan mengapa pengerusi majlis hampir mengalirkan air mata semasa mahu menjemput adik ni untuk berucap. What is soo special about this young lady.

Suasana menjadi sebak seketika. Zahirah yang menjadi MC ketika itu tidak dapat meluahkan kata kata lagi. Terus diserahkan microphone kepada adik kecil molek ini..


Mula sahaja Ayu berkongsi. Seluruh dewan senyap sunyi seketika. Semua mendengar dengan khusyuk termasuk saya.

Ayu, berasal dari kawasan pedalaman di Sarawak. Berusia 24 tahun. Susah, peritan, air mata, tak cukup wang, menderita, dicemuh, diperli sentiasa menemani perjalanan hidup beliau. Beliau bukan orang senang. Beliau bukan orang susah.

Tetapi, kehidupan beliau SANGAT SUSAH.

Cuba anda bayangkan, beliau tinggal di kawasan pedalaman Sarawak, hanyalah seorang suri rumah. Tak tahu nak buat apa, tiba tiba buat bisnes Shaklee.

Allah Allah. Apa yang akan saya kongsikan merupakan sesuatu yang tak mampu kita semua lakukan.

Inilah yang dikatakan perjuangan. Perjuangan untuk mengubah kehidupan. Dari hidup susah, akhirnya berjaya hidup dengan lebih selesa.

Ini Kisah Beliau : Senior Coordinator Ayu

Ayu berasal dari sebuah kawasan pedalaman di Sarawak. Ayu berusia 24 tahun. Beliau bukanlah seorang yang berpelajaran tinggi. Pelajaran pun setakat Tingkatan 5 sahaja. Beliau berhenti belajar bukan sebab tak pandai, tapi disebabkan jodohnya datang awal.

Selepas kahwin beliau menjadi suri rumah sepenuh masa. Masa mula mula kahwin, mereka hidup susah. Husband beliau pun pada waktu itu kerja biasa biasa sahaja. Alhamdulillah, setelah berhempas pulas akhirnya suami Ayu diterima masuk untuk sambung belajar di UPSI bagi menjadi seorang guru.

Di kampung halaman, Ayu hidup dalam keadaan yang serba kekurangan. Beliau mengandung. Ditakdirkan Allah, beliau mendapatkan produk Set Bersalin Shaklee daripada Kak Ira. Beliau kenal Kak Ira pun hanya melalui internet sahaja. Langsung tidak pernah berjumpa.

Di sinilah beliau mula membaca kisah Kak Ira yang menjalankan perniagaan Shaklee. Beliau menyatakan minat kepada Kak Ira untuk cuba buat bisnes Shaklee.

"Kak Ira, saya nak buat bisnes Shaklee la. Saya dah guna set bersalin dan menyusu, saya rasa sangat berkesan. Kalau saya nak jadi agen Shaklee macam akak, boleh tak?" Ayu bertanya kepada Kak Ira.

"Kalau nak join Shaklee boleh, pendaftaran berharga RM65. Atau Ayu boleh beli barang berharga RM650, nanti Ayu dapat free membership" Kak Ira membalas.

"Kak, saya tak ada duit sekarang ni. Macam mana saya nak buat bisnes Shaklee ni?" Ayu memaklumkan kepada Kak Ira dalam kesedihan.

Melihat keadaan ini, Kak Ira membantu untuk memudahkan Ayu menjalankan perniagaan Shaklee ini. Kak Ira minta Ayu mencari pelanggan produk Shaklee bernilai RM650 terlebih dahulu. Kemudian, Ayu akan mendapat free membership. Kiranya, Ayu akan memulakan perniagaan tanpa sebarang modal. Guna modal orang lain sahaja.

Di sinilah segalanya bermula. Ayu sangat susah pada waktu itu. Beliau tidak ada laptop sendiri. Di rumah, Ayu terpaksa berebut laptop dengan suaminya. Suaminya pula sibuk dengan tugasan dan asignment sebagai seorang guru.

Nak ditambah cerita, internet pun mereka tak ada di rumah. So, ada kalanya mereka 'tumpang-tumpang' wifi dari sekolah yang terletak bersebelah dengan rumah mereka.

Ayu mula menjalankan perniagaan Shaklee menggunakan Facebook.

Ayu terpaksa create account FB  yang baru sebab beliau malu. Malu kepada ahli keluarga dan kawan kawan yang memandang rendah kepada beliau kerana tidak menyambung pelajaran ke tahap yang lebih tinggi. Beliau malu kalau saudara maranya tahu beliau dah buat bisnes.

Dari bawah beliau bermula. Tanpa mengenal erti jemu. Beliau memberikan segalanya untuk memperkembagnkan bisnesnya.

Ada kalanya, akibat wifi di sekolah di tutup, beliau terpaksa pergi ke cyber cafe di kampungnya. 2 jam sekali beliau akan ke cyber cafe. 2 jam sekali beliau akan ke cyber cafe. Anaknya yang masih kecil ditinggalkan kepada ibunya di rumah. Ayu ke CC sebab nak update status Facebook. Ayu ke CC sebab mengharapkan ada sorang dua customer yang PM nak order barang daripada beliau.

Jika ada rezeki hari itu, adalah. Jika tidak, Ayu perlu menunggu pada hari esok pula.

Semua ini terpaksa dilakukan bagi memulakan bisnes Shaklee. Allahuakbar. Sampai begitu sekali Ayu sanggup buat untuk mengubah kehidupan.

Pada Peringkat Awal Menjalankan Perniagan

Semasa memulakan bisnes Shaklee ini, Ayu tanya Kak Ira, "Kak, bulan ni Ayu nak bonus RM100 sahaja. Apa yang Ayu nak kena buat?"

Kak Ira berkongsi apa yang perlu dilakukan untuk nak dapat bonus RM100.

Pulun punya pulun, bulan pertama Ayu dapat bonus dari Shaklee sebanyak RM100. Kak Ira share dengan Ayu yang Kak Ira pada waktu tu dapat bonus RM1600. Mengalir air mata Ayu.

Seumur hidup Ayu, itulah kali pertama beliau merasai duit hasil titik peluhnya sendiri. Perjuangan selama sebulan tetapi hanya memperoleh RM100 cukup memberi erti yang besar kepada Ayu.

RM100 mungkin kelihatan kecil buat kita. Tapi amat besar nilainya buat orang susah seperti Ayu.

Duit bonus bulan pertama Ayu belanja suami dan emaknya.

Semasa beliau berkongsi, air mata beliau mengalir. Air mata saya pun berlinangan. Ayu sangat bersyukur pada waktu itu. Beliau bersyukur dengan RM100 yang Allah berikan itu.

Hari berganti hari, bulan berganti bulan kini sudah lebih setahun Ayu berjuang dalam bisnes Shaklee. Kehidupan beliau sekarang dah berubah.

Sekarang ibu Ayu dengan bangganya cakap, "Ayu sekarang duduk rumah saja. Tapi Ayu buat bisnes online."

Alhamdulillah, sekarang Ayu sudah memperoleh pendapatan 5 angka sebulan. Ya, inilah perjuangan dalam mengubah kehidupan.

Semuanya hanya melalui bisnes Shaklee secara online menggunakan Facebook sahaja.

Kisah Ayu sangat memberi motivasi dan inspirasi kepada saya. Dan memberi inspirasi kepada semua yang mendengarnya.

Ayu menasihatkan kami semua untuk banyak bersabar. Teruskan berusaha dan jangan berhenti. Susah macam mana pun, teruskan juga. Kesusahan yang orang lain hadapi tak sesusah kesusahan yang Ayu hadapi.

Insya Allah, Ayu sekarang dalam proses mencipta rekod dalam Shaklee sebagai Master Coordinator termuda. Insya Allah, pada usia muda sekarang, saya rasa Ayu tak jauh dari mencapai apa yang beliau impikan.

Pada waktu itu, insya Allah pendapatan beliau sekitar RM30k-RM50k sebulan.

Kami yang mendengar perkongsian Ayu semuanya tersentap. Apa lagi alasan yang hendak kami berikan. Kami semua mempunyai laptop sendiri. Di rumah ada internet. Di telefon ada internet. Semuanya dah tersedia.

Yang membezakan Ayu dan orang lain adalah semangat kental dalam diri Ayu yang tidak pernah berputus asa.

Saya rasa, kalimah penutup Ayu yang menyentapkan kami semua. "Kejayaan itu tak semestinya semata mata sebab ada sijil"

Yes, tersangat betul. semua orang boleh berjaya kalau kita memilih untuk berjaya. Kalau Ayu, seorang yang tinggal di kawasan pedalaman Sarawak mampu melakukannya, apa lagi alasan kami untuk tidak berjaya sepertinya.

Semoga kisah ini memberi inspirasi kepada kita bahawa, "Untuk berjaya, kita mesti rajin berusaha. Berikan 100% komitmen. Insya Allah, pasti berjaya."

Saya tidak mengenali Ayu in person. Sebelum pulang, saya berjumpa dengan beliau dan mengucapkan tahniah kepada beliau. Mana mungkin saya tidak ucapkan tahniah kepada insan sehebat Ayu.

"Ayu, saya ucapkan tahniah kepada Ayu. Saya doakan agar Ayu berjaya dalam Shaklee. Berjaya di dunia dan berjaya di akhirat."

Itu doa yang ikhlas dari saya kepada beliau.

Saya benar benar mahu melihat beliau berjaya mengubah kehidupan keluarganya. Saya benar benar mahu melihat beliau berjaya sebab saya mahu beliau buktikan kepada orang ramai bahawa nak berjaya tak semestinya mesti ada sijil.

Sama samalah kita doakan Allah mudahkan urusan beliau dalam perniagaan yang beliau jalankan. Tolong yer kawan kawan. Doakan kejayaan Ayu. Walaupun saya tak kenal beliau. Tapi saya suka kisah beliau. Dan saya berhajat sangat nak melihat beliau berjaya dalam perniagaan ini.

Mudah mudahan, segala impiannya akan tercapai. Dipermudahkan hidup di dunia dan di akhirat.

Wassalam
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pengajaran dari kisah di atas ini ialah, jangan jadikan halangan itu sebagai alasan untuk kita tidak berusaha untuk berjaya. Kalau beliau yang start bisnes Shaklee ni tanpa ada apa-apa walaupun komputer, internet dan sebagainya boleh berjaya, inikan kita yang tinggal di bandar besar yang cukup dengan segala kemudahan.


sumber:cicinta.com

Tanda dan Simptom HB Rendah Serta Risiko

Assalamualaikum....

Keletihan adalah satu simptom popular yang memberi isyarat bahawa HB anda rendah. Keletihan berlaku apabila tubuh badan tidak mempunyai sel darah merah untuk mengangkut oksigen ke bahagian-bahagian dan tisu tubuh.

Apa itu Hemoglobin?
Ia merupakan sejenis protein yang kaya dengan zat besi yang membantu sel-sel darah merah membawa oksigen dari jantung ke seluruh tubuh.

Selain keletihan, terdapat beberapa lagi simptom dan tanda-tanda HB anda rendah :
  • Terasa hendak pitam 
  • Sesak nafas
  • Pucat pada kulit dan kuku
  • Pening
  • Sejuk pada kaki dan tangan
  • Sakit kepala
  • Sakit dada
Jantung perlu bekerja lebih keras untuk membawa oksigen ke seluruh badan akibat kekurangan hemoglobin. Apabila jantung perlu mengepam lebih kuat, ia akan mengakibatkan degupan jantung yang tidak teratur (berdebar-debar) seterusnya mengakibatkan sakit dada.

Cegah HB Rendah dengan Suplemen Shaklee 


Testimoni dari seorang pengguna Suplemen Shaklee yang berjaya mengatasi masalah HB rendah

Testimoni dari saya sendiri, hasil pemeriksaan antenatal berkala di Klinik, HB saya dalam bacaan 11 ke atas iaitu bacaan normal =)  

Risiko dan Kesan HB rendah kepada ibu hamil :
  •  Ibu boleh pitam atau mudah pitam/pengsan
  • Mengalami keguguran
  • Mengalami kegagalan jantung
  • Pendarahan semasa mengandung dan bersalin
  • Risiko alami penyakit berjangkit
Risiko dan Kesan HB rendah kepada bayi dalam kandungan :
  • Intrauterine growth restriction (IUGR) atau Pertumbuhan janin terbantut
  • Lahir sebagai premi atau tidak cukup bulan
  • Berat bayi yang lahir kurang 2.5kg
  • Anak lemas semasa lahir atau Asphyxia
  • Mati ketika dilahirkan atau stillbirth
Sangat penting bagi ibu-ibu hamil mengambil suplemen 'tambah darah' bagi mengekalkan paras normal HB. Ianya memberi manfaat buat ibu dan anak di dalam kandungan. Malah, selepas kelahiran suplemen ini patut diteruskan untuk kesihatan optimum dan melancarkan perjalanan penyusuan susu ibu =)

Saya doakan ibu-ibu hamil akan terus diberikan kesihatan yang baik. Jangan lupa dapatkan Vitalea + Vita c + B Complex dari saya =)

Pengalaman Pertama Kali Saya Melalui Tempoh Kehamilan Bersama Ostematrix Shaklee

Assalamualaikum...

3x hamil sebelum ini, saya sangat kerap alami kaki kejang (simpul biawak) di tengah malam. Sentiasa standby minyak angin tepi katil. Dan mangsa yang selalu ada utk redakan tegang, sapu minyak dan urut betis saya ialah suami saya la of kos. Mujur jugak beliau senang terjaga dr tidur. Hehe.

Hamil kali ke 4 saya ambil full set hamil Shaklee yg terdapat ostematrix (dikenali sbg kalsium Shaklee). Alhamdulillah. Cuba tanya suami saya, ada tak dia bangun tengah malam semata2 nak redakan simpul biawak saya. Jawapan nya tiada. Syukurlah. Walaupun saya tido dgn suhu econ, hanya selimut, x pakai stokin dan tak tinggikan kaki masa tidur...tapi simpul biawak tiada menerjah.

Selain itu, sembelit pun tiada. Kurang stress (saya ambil bersama B Complex). Tak sabar pulak nak tgk hasil oatematrix kat baby. Banyak testimoni mengatakan, tulang baby kuat dan tegap selepas lahir 


Promosi Hebat Sepanjang Februari 2015





Pagi Petang Kena Sekolah, Anak Anda Tak Letih?

Assalamualaikum...

Macam ramaiiii je kanak2 demam skrg ni. Ada yang demam sebab terkejut kena sekolah pagi petang tak? Malam pulak kena siapkan homework. Pengsannnn anak mak. Budak2 skrg bukan mcm zaman kita sekolah dulu. Pagi sekolah, petang ada masa nak main kat padang. Kesian, kann..

Kalau nampak anak dah multitask sangat tu, sila la beri perisai kat diorg. Boost sistem imun dan energy diorg.

Kata takde kompromi utk kesihatan anak2 kan... jom roger saya sebelum tawaran harga promosi VITALEA KIDS tamat sabtu ni =)


Aunty Happy Adik Suka Kunyah OmegaGuard Shaklee!

Assalamualaikum...

Berita Terindah Di Mata Saya Malam Tadi
Sebab baca whatsapp kannn..hehe.

Kisahnya, seorang ibu beli Meal Shakes + Chewable Vita C buat anaknya yang kerap batuk, selsema. Sehingga pernah terpaksa bermalam di wad. Boleh baca kisah tu di SINI

Jadi, buat permulaan, saya cadangkan cuma 2 jenis shj. Tapi, saya selitkan beberapa biji OmegaGuard dek keterujaan saya nak lihat si kecil sihat. Walaupun hati saya sedikit gusar (cewah). Risau sekiranya sikecil tak mau mengunyah OmegaGuard yang dipercayai membantu mencairkan kahak dan mengurangkan batuk2.

Walau apa pun, saya positifkan minda saya.. kalau anak2 saya begitu suka mengunyah Omega, saya pasti si kecil tadi sukakanya juga. Dan, Alhamdulillah.. malam td, dalam Whatsapp, ibunya bercerita ~ si anak sangat sukakan Chewable Vita C. Dan yang palingggg saya happy, anaknya sangat suka kunyah OmegaGuard! Ya Allah, suka saya tau!!! Alhamdulillah. Petang ni, ibunya bgtau.. dah campur Meal Shakes ke dalam susu si kecil. Pun anaknya takde masalah minum. Syukur sekali lagi.

Doa Aunty, adik cepat sembuh. Tak mau batuk selsema lama2. SIan ibu susah hati. Semoga adik terus sihat dan ceria. Aminnnn~

Pencuci Kasut Istimewa Dari Shaklee!

✔ Kulit Anak Sensitif
✔ Kulit Anak Alah Dengan Sabun
✔ Mudahkan Kerja Menyental & Membilas
✔ Anak Seronok Mencuci Kasut Sendiri

Antara masalah yang saya sendiri alami masa kecik2 dulu. Tangan panas bila guna sesetengah sabun serbuk atau sabun buku. Sukar membilas sisa sabun, dan juga kulit tangan jadi kering. Jadi, jangan biarkan masalah yg sama berulang terhadap anak anda.

Kenapa Basic H?
✔ Semulajadi, Mesra Alam, Selamat Tanpa Toksik, Tanpa Pewangi, Tanpa Klorin
✔ Lembut Pada Tangan
✔ Diekstrak daripada Jagung dan Kelapa
✔ Mudah Dibilas
✔ Kepekatan Berganda

Basic H pencuci serbaguna, seisi rumah. Sebotol tahan berbulan-bulan. Menjimatkan!
Dapatkan sebotol hari ini!

Soalan : Perlukah Saya Ambil Satu Set Kesihatan Kanak-Kanak?

Assalamualaikum...

Syukur Alhamdulillah sejak beberapa hari ini, whatsapp saya kerap disinggah message dari ibu-ibu jelita, bertanya perihal set kesihatan kanak-kanak. Syukur, semakin ramai ibu yang alert dan tiada berkompromi dengan kesihatan anak. Saya juga seperti mereka. Tiada kompromi dengan kesihatan anak. Malah sangat gembira melihat anak-anak seronok mengunyah vitamin =)

Secara umumnya, terdapat empat vitamin asas untuk kesihatan anak-anak dari pengeluar Suplemen yang tidak asing lagi iaitu - SHAKLEE. Jom saya kongsikan apakah vitamin itu.

Vitalea For Children ~ Sumber Multivitamin & Multimineral
Chewable Vita-C Plus ~ Sumber Vitamin C
OmegaGuard ~ Sumber DHA dari minyak ikan terbaik
Meal Shakes ~ Sumber multivitamin & Multimineral dalam bentuk serbuk

Okay... berbalik pada kisah whatsapp tadi. Hari ini, saya menerima msg dari seorang kawan yang bertanya pendapat bagi pihak adiknya, vitamin apa yang sesuai untuk anak saudaranya yang kerap selsema & batuk. Dan selalunya berpanjangan. Hasil pemeriksaan dengan pakar kanak-kanak, doktor mengesahkan anak saudaranya mengalami alergi. Jadi, bagaimana saya boleh membantu dengan suplemen Shaklee.

Saya kongsikan poster di atas dan saya ceritakan sedikit pengalaman saya memberikan anak-anak saya 4 jenis vitamin ini. Melalui pemerhatian saya sendiri, vitamin-vitamin ini sangat membantu menguatkan sistem imun anak-anak. Alhamdulillah, anak saya sihat dan sangat susah demam, selsema dan batuk. Syukur atas rezeki kurniaan Allah. Kalau ada pun terjangkit, tak ambil masa yang lama untuk reda =)

Kemudian, kawan saya bertanya lagi.. perlu tak ambil kesemuanya? 

Jikalau ada bajet yang besar, boleh juga ambil ke semuanya. Set ini lengkap untuk anak-anak yang peaky eater, ada masalah tumpuan dalam pelajaran, kurang selera dan berat badan, eczema, kerap sakit dsb. Tetapi, memandangkan masalah utama anak saudara beliau ialah kerap selsema dan batuk serta disahkan mengalami alergi, maka saya syorkan kombinasi : 

Omega Guard + Chewable Vita-C 
atau 
Meal Shakes + Chewable Vita-C

Okay, next time saya akan kongsikan kenapa hanya 2 jenis yang saya syorkan. Nantikan juga testimoni dari ibu-ibu yang telah mencuba set ini ya. Untuk keterangan yang lebih lanjut, jelas dan cepat, boleh juga terus hubungi saya di talian 012-3453316.

Semoga anak-anak kita sentiasa dilindungi NYA dan diberi kesihatan yang baik. Amin...

3 Strategi Penting Komunikasi by Irfan Khairi

Oleh: Irfan Khairi 

Untuk menjadi seorang pemimpin dalam perniagaan, keluarga atau tempat kerja, pastinya komunikasi adalah amat penting. Ianya mustahil menjadi seorang pemimpin tanpa kebolehan berkomunikasi dengan baik.

Masalahnya, ramai antara kita agak lemah dalam bidang komunikasi. Termasuk diri saya sendiri satu ketika dulu. Sebab itulah saya mulakan perniagaan Internet- sebab takut hendak berhadapan dengan orang, malu nak berjumpa pelanggan, tak berani membuat jualan bersemuka, dan banyak lagi alasan-alasan.
 

Berikut adalah 3 strategi komunikasi berkesan:

1. Dengar dan bukan hanya bercakap
Ramai yang berfikir, seorang yang hebat dalam komunikasi adalah seorang yang banyak bercakap. Ianya sememangnya tidak benar sama sekali. 

Untuk mencapai komunikasi berkesan, seseorang itu perlu banyak mendengar dan memberi respon terbaik. Fikirkan satu dialog dan bukan monolog. Komunikasi berkesan adalah apabila terdapatnya fahaman dua hala di mana kedua-dua pihak capai matlamat yang diinginkan, dan bukan hanya sebelah pihak sahaja.
 
Orang lain tidak akan mengambil endah apa yang kita ingin katakan selagi mereka tidak yakin dan tidak fikirkan kita mengambil berat tentang mereka. Komunikasi bukanlah dengan hanya bercakap mengenai diri kita sendiri, tetapi juga untuk kita sebagai komunikator yang efektif untuk memahami dan mengenali audien untuk memberi respon yang terbaik yang diinginkan.

Oleh itu, berhenti bercakap, tetapi dengar apa yang orang lain inginkan.
 
2. Permudahkan bahasa dan penyampaian
Pernah atau tidak anda mengalami satu situasi di mana anda menyampaikan maklumat kepada seseorang untuk disampaikan kepada orang yang lain. Tetapi, maklumat yang diterima oleh orang lain tersebut lain pula daripada apa yang anda ingin sampaikan?

Senario ini sering terjadi oleh kerana apa yang diterima oleh penyampai tersebut adalah berbeza seperti mana yang dirinya faham- tidak seperti apa yang anda faham dan ingin sampaikan. Mungkin bukan salah penyampai tersebut menyampaikan maklumat yang tidak tepat. Tetapi, silap diri sendiri dalam berkomunikasi dengan tidak berkesan dan menyukarkan.

Permudahkan bahasa dan penyampaian. Lebih mudah bahasa dan cara yang disampaikan, lebih mudah sesuatu mesej itu diterima. Tidak perlu menggunakan ayat atau perkataan yang hebat dan canggih sekadar mahu menunjuk bahawa kita pandai berkomunikasi menggunakan perkataan tersebut.
 

3. Komunikasi bukan hanya di mulut

Komunikasi bukan hanya di mulut sahaja, tetapi juga dengan bahasa badan (body language). Bercakap ketika menyilangkan tangan adalah umpama defensif. Bercakap ketika mata berkeliaran di tempat lain umpama menyorok sesuatu. Bercakap dnegan terlalu banyak "ermm", "aaa" umpama tidak berkeyakinan pula.
 
Perlu ingat bahawa untuk berjaya, komunikasi adalah amat penting. Tidak perlu menjadi pakar komunikasi, tetapi, memadai tahu serba sedikit asas komunikasi supaya dapat memberi kelebihan kepada diri sendiri. Bermula dengan asas, kemudian pastinya ia dapat memberi keyakinan kepada diri.

Teringat saya ketika tahun 2005 saya menghadiri kelas komunikasi untuk perbaiki kelemahan utama saya dalam komunikasi. Dengan memperbaiki kelemahan tersebut, Alhamdulillah, perniagaan kemudiannya mencapai tahap kejayaan yang lebih tinggi.
 

Promosi Januari 2015 ~ Vivix & Alfalfa

Assalamualaikum...

Selamat tahun baru 2015. Alhamdulillah kita melangkah ke tahun baru, tentunya bersama semangat dan azam tahun baru, kan. InsyaAllah.

Promosi Shaklee tetap berlangsung. kali ini lebih meriah dengan triple promotion! Shaklee memberikan kejutan tahun baru kepada kita dengan promosi berganda Vivix dan Alfalfa. Sesuai untuk memulakan tahun baru dengan semangat baru, new reborn =)

Vivix untuk kesihatan menyeluruh. Alfalfa untuk detox dan kesihatan berpanjangan=)

Promosi Buy 6 Free 1. Beli enam botol, percuma satu botol. Dapatkan harga istimewa dari saya walaupun dengan pembelian sebotol. 

Dan, dapatkan keahlian percuma, cash back bonus dengan pembelian satu set promosi Vivix =)

Promosi beli dua botol dan nikmati 5% bonus. Dapatkan harga istimewa untuk botol berkembar Vivix dan alfalfa.

Dan yang istimewanya, dengan pembelian dua botol Vivix, anda juga berpeluang menikmati keahlian percuma, cash back bonus serta diskaun 5%.

Jadi, tunggu apa lagi? Jom tempah sekarang ya. Sebelum Januari berakhir =)

 
Copyright © Kecantikan Yang Berseri | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in