8 Senaman Minda Untuk Berjaya & Jenamakan diri dan perniagaan anda

Assalamulaikum...

Terima kasih Jutawan Muda, Irfan Khairi, sudi berkongsi artikel bertajuk "8 Senaman Minda Untuk Berjaya & Jenamakan diri dan perniagaan anda" ke inbox email saya. Semoga bermanfaat untuk kita semua. Jom baca!

Kejayaan bermula dari minda. Minda yang positif akan memberi aksi yang positif. Sekiranya aksi yang kita lakukan tidak membawa kepada kejayaan, maka, kita perlu berbalik kepada minda. Terdapat 8 senaman minda yang perlu kita lakukan dalam mempersiapkan minda kita ke arah aksi yang positif.

1. Fikirkan masa hadapan
Mereka yang berjaya mempunyai visi dan sering memikirkan masa hadapan.  Kebanyakan masa dihabiskan dalam melakarkan visi yang positif di masa hadapan. Kurangkan fikir tentang apa sahaja yang sudah lepas, sama ada kejayaan ataupun kegagalan lepas oleh kerana ia tidak lagi relevan.
Apakah gambaran hidup anda satu, tiga, lima atau sepuluh tahun akan datang? Seringkali lakukan senaman ini oleh kerana mereka yang mempunyai minda positif akan sedia mempunyai jawapan yang jelas kepada persoalan ini.

2. Punyai matlamat dalam minda
Miliki matlamat yang jelas setiap kali dalam minda. Memikirkan masa hadapan sering kali berorientasikan jangka panjang, manakala mempunyai matlamat adalah sesuatu yang lebih spesifik untuk dilakukan dan dihasilkan.
Adakah anda mempunyai matlamat hidup? Sekiranya ada, tahniah oleh kerana anda adalah antara 2% yang punyai matlamat hidup. Sekiranya tidak, maka, dapatkan pen dan kertas serta tuliskan dengan spesifik  apa, bila dan bagaimana anda ingin mencapai matlamat anda.

3. Komitmen kepada kecemerlangan
Berikan komitmen kepada kecemerlangan. Mereka yang berjaya sering memikirkan cara untuk menjadi hebat dalam industri mereka. Walaupun, belum mencapai kecemerlangan, fikirkan ke arah itu. Dalam apa sahaja industri sekalipun, telah terdapat mereka yang berjaya dalam bidang tersebut. Tidak kira apa pun bidang anda, lakukan penyelidikan keatas mereka dan ketahui teknik dan strategi yang telah digunakan. Beri komitmen kepada minda anda bahawa untuk berjaya, kecemerlangan perlu diutamakan- dan kecemerlangan memerlukan ilmu. Apabila minda hebat,  kejayaan pun pastinya hebat!

4. Fokuskan kepada penyelesaian
Mereka yang berjaya memikirkan keputusan dan penyelesaian, dan bukannya masalah. Latihkan minda anda untuk memikirkan keputusan yang ingin dikecapi dan jauhkan dari segala pemikiran yang negatif.
Pemikiran negatif akan membunuh semangat kita. Suara-suara negatif dalam dan juga di luar diri kita akan menjatuhkan motivasi dan membuatkan kita fikirkan masalah. Dalam apa sahaja usaha kita, pastinya akan bertembung dengan pelbagai masalah. Fokuskan  minda kita kepada penyelesaiannya.

5. Orientasi keputusan
Setiap insan mempunyai kekuatan masing-masing. Fokuskan minda kita pada kekuatan yang kita miliki. Kekuatan yang dimiliki akan memberi hasil keputusan yang terbaik. Di manakah kekuatan anda yang  perlu  anda fokuskan?
Berikan tumpuan kepada minda untuk melakukan sesuatu yang terbaik. Berbuat begini akan menghasilkan keputusan yang terbaik. Anda perlu sedar bahawa kebanyakan masa kita yang tidak memberi fokus kepada keputusan, ia akan berakhir  dengan membuang masa.
Senamkan minda anda supaya ingin mengejar keputusan hari ini, esok, lusa, minggu hadapan, bulan hadapan dan juga tahun-tahun yang akan datang. Tiada masa untuk membuang masa!

6. Fikirkan kegagalan membawa kejayaan
Lihat saja kesemua ikon-ikon yang berjaya di dunia ini, hampir kesemuanya melalui kegagalan sebelum berjaya. Ini adalah kerana mereka meletakkan benchmark, atau menjadikan kegagalan dalam hidup mereka itu sebagai satu tanda untuk mereka melepasinya. Dengan selalu berfikir setiap kegagalan yang kita alami dan tempuhi itu sebagai satu garisan untuk kita mencapai kejayaan, minda kita akan bertindak positif dan selalu mengingatkan kita arah kejayaan, dengan cara itu minda kita semua juga memberitahu kita boleh berjaya dengan cemerlang.

7. Dedikasi dalam memperbaiki diri
Minda yang tidak disuapkan dengan ilmu, akan menjadi lesu dan di takuk lama sahaja. Penuhi minda dengan ilmu-ilmu baru, sama ada dari membaca buku, internet, mempelajari dari mereka yang telah berjaya, serta menghadiri majlis-majlis ilmu.
Dedikasikan diri anda supaya sering mempelajari kaedah dan teknik baru dalam industri anda. Mereka yang berjaya adalah mereka yang  sering membaca dan mengaplikasikan ilmu-ilmu baru.
Ada juga yang menganggap, kejayaan adalah berdasarkan nasib. Tetapi, selalunya, lebih banyak ilmu yang kita miliki, lebih baik 'nasib' yang akan dating  kepada kita!

8. Lakukan sesuatu sekarang!
Apa yang anda perlu lakukan selepas membaca artikel ini? Lakukan sesuatu sekarang ke arah kejayaan anda. Membuang masa dan melengahkan masa adalah sesuatu yang kita selalu lakukan, sehingga minda kita telah dilatih  iaitu 'melengahkan masa' sebagai satu tabiat.
Setiap orang mempunyai masa 24 jam. Mereka yang berjaya, mahupun mereka yang sederhana, atau yang gagal sekalipun, tetap hanya mempunyai  masa 24jam sehari untuk diluangkan.
Semuanya bergantung kepada cara kita membahagikan masa dan menjimatkan masa. Tanamkan mindset yang aktif dan akan melakukan sesuatu SEKARANG dan bukan sekadar "Tunggu dulu... nanti-nanti kita buat" sifat sebegitu, pastinya tidak akan membawa anda ke mana-mana. Amalkan 8 senaman minda ini, anda pasti akan dapat merasa perbezaannya.

Double Promotion Bulan Ini!

Assalamualaikum...

Berita gembira buat readers dan followers Aainaa-Nadirah.com! Bulan ni Shaklee umumkan buat pertama kalinya, dua promosi secara serentak.

Buy 6 Free 1 Shaklee Collagen Powder

Buy 3 Free 1 Meal Shakes


Ramai mengidam kulit halus mulus gebu kan, so ape lagi. Bulan ni beli 6 kotak dapat 7 kotak Collagen. Siap dapat free membership dan cash back next month tau! Dah la dapat harga jimat, free membership lagi pastu dapat lak cash back. Sape nak bagi kan?

Buat ibu-ibu hebat yang begitu peduli dengan kesihatan anak, masa ni lah nak grab Meal Shakes pada harga istimewa. Beli 3, dapat 4. Best,kan. Boleh buat stok setahun. Boleh bantu ibu-ibu kurangkan belanja perubatan. Anak sihat, ibu senang hati kan.

Jangan lepaskan promo bulan ni tau. Hanya sepanjang September 2014 =)

Shaklee Herbal Blend Dah Restock!

Assalamualaikum...

Produk laku keras dari Shaklee dah restock! All time favourite dan sentiasa dicari-cari. Baru pagi tadi Shaklee announce dah restock lebih kurang jam 10pagi. Dan, seperti sebelum-sebelum ni jugak... dalam jam 12 tengahari kat online dah sold out. Dengar-dengar kat branch pun banyak dah sold out =)

Ape la yang hebat sangat Herbal Blend ni sampai jadi kegilaan ramai? Jom tengok poster ni :



Testimoni :



Sebenarnya memang best krim ni. Serbaguna. Untuk Ibu hamil pun bagus juga. Buat sapu pada kulit perut yang gatal-gatal akibat regangan.

Nak dapatkan satu tiub Shaklee Herbal Blend? Jangan lambat ye. Takut habis stok pulak. Cepat-cepat contact saya ya =) Harga satu tiub krim serbaguna ini hanyalah RM27.50. Sangat berbaloi memilikinya =)

Shaklee Malaysia Relocated ~ Shaklee @ Sunway Pinnacle

Assalamualaikum...

Buat SID dan customers yang disayangi. Bermula 25 Ogos 2014, Shaklee HQ telah berpindah ke Sunway Pinnacle. Tidak lagi di Empire Subang =) Seronok la kan. Lepas shopping kat Shaklee, boleh sambung shopping kat Sunway Pyramid =) Sebab kat Sunway lebih banyak pilihan compare dengan Empire. Yang bestnya, HQ yang baru ni lebih besar, cantik dan tentulah mesra family!

So, jangan lupa berkunjung ke Shaklee HQ yang baru tau.


Gambar-gambar ni saya kidnap dari FB Mr Ethan Wang. Hehe. Sorry mohon halal =)


Yang ni paling best. Duk shopping berjam-jam kat Shaklee pun tak risau. Letak je anak-anak main kat sini =)

Shaklee is pleased to announce that, to better serve its valued customers and distributors, the Malaysia headquarters will be moving to a larger office at the Sunway Pinnacle in Subang Jaya on the 25th of August.

Sekian...

Klorofil & Alfalfa

Assalamualaikum...

Hari ni nak bercerita berkenaan klorofil. Apa yang istimewanya klorofil dan apa contoh-contoh tumbuhan dalam keluarga klorofil. Nama klorofil ni berasal dari bahasa Greek lama iaitu chloros (hijau) dan phyllon (daun). Klorofil ini merupakan zat yang membawa warna hijau kepada tumbuh-tumbuhan. Ia juga merupakan zat makanan yang sudah beribu tahun akrab dengan sel-sel tubuh manusia.

Tahukah anda?
Klorofil boleh didapati daripada sayuran hijau seperti barli, spirulina, alfalfa, brokoli, wheat grass dan banyak lagi.

Klorofil berperanan melakukan proses fotosintesis, di mana ia mensistesis oksigen dan karbohidrat daripada karbon dioksida yang diserap menggunakan tenaga sinar matahari kepada tumbuh-tumbuhan. Fotosintesis ini juga penting kepada manusia kerana sebahagian besar gizi berasal daripada tumbuh-tumbuhan.

Hasil kajian mendapati, pengambilan makanan tinggi klorofil dapat membantu mendapatkan kualiti kesihatan yang baik. Klorofil juga banyak digunakan dalam mengubati beberapa penyakit :
  • Jantung
  • Kanser
  • AIDS
  • Asma
  • Diabetes
  • Pneumonia (radang paru-paru)
  • Kusta
  • Artritis
  • Jerawat
  • Radang tenggorok
  • Radang pankreas
  • Radang gusi
  • Iritasi usus
  • Kemurungan
Klorofil juga dipercayai dapat mencegah implikasi, meningkatkan daya ketahanan tubuh dan mengatasi anemia.

Dalam produk Shaklee, suplemen yang mengandungi tinggi klorofil ialah Shaklee Alfalfa Complex. Shaklee Alfalfa Complex merupakan satu formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.
 
Keistimewaan Alfafa keluaran Shaklee? Shaklee hanya menggunakan alfalfa terbaik yang tumbuh di California yang kaya dengan pelbagai zat termasuk kalsium fosforus, zat besi dan magnesium serta klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral dan vitamin. (It is organically grown, using the tender green leaves not the stems of the plant. The raw powder is pressed into easy-to-swallow tablets (with very low heat to preserve natural enzyme activity)

Keistimewaan Shaklee Alfalfa Complex :

1) Alfalfa Complex dibuat dari daun alfalfa bermutu tinggi yang ditanam di California, USA yg kaya dengan pelbagai jenis zat.

2) Ditanam tanpa pertisid, racun kulat, bacteriosides, hormon sintetik dan bahan kimia.

3) Mempunyai akar tunjang 6meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat mineral daripada mendapan di dalam
tanah.

4) Tiada silica gel (Perbezaan vitamin organik bukan sintetik/tiruan)

5) Mengandungi vitamin B6, U, K dan D serta mineral yg penting iaitu :-

* Kalsium – membina dan mengekalkan tulang dan gigi; membantu darah membeku, membantu dalam kecergasan dan daya tahan; mengawal rentak jantung, melegakan saraf.

* Zat Besi – diperlukan dalam pembinaan hemoglobin; membantu pengangkutan oksigen di dalam darah.

* Kalium – perlu bagi saraf otot, tindakan jantung dan tindak balas enzim; juga untuk digests lemak.

* Fosforus – diperlukan untuk tulang yang normal dan struktur gigi. Saling berkait dengan tindakan kalsium dan Vitamin D. Meningkatkan peranan tisu saraf.

* Klorin (klorida) – elektrolit penting yang membersihkan dan menyucikan badan; mengawal metabolisme lemak, gula dan kanji.

* Sodium – mengawal keseimbangan cecair di seluruh badan, meneutralkan asid, menghalang pembekuan darah, mengaktifkan limpa, usus dan fungsi perut.

* Silikon Magnesium – membantu badan untuk menangani sembelit; ketahanan saraf; melindungi kulit dan badan, dan merangsang fungsi otak.

Shaklee Alfalfa Complex tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis, pewarna, bahan pengawet tambahan, fungisid, bakteriosid, hormon2 sintetik, pengawalatur tumbesaran atau bahan-bahan kimia
 
Firman Allah SWT :
Maksudnya : Dan Dialah yang menurunkan hujan dari langit lalu Kami tumbuhkan dengan air hujan segala jenis tumbuh-tumbuhan. Kemudian Kami keluarkan daripadanya tanaman yang menghijau.
(Surah Al-An'am 6:99)

 
Copyright © Pengedar Shaklee Puchong, Putrajaya & Cyberjaya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in